szept.
05
Migránsok in Ungarn

A Magyar kormány olyan törvénynek akar eleget tenni, amelyet a jogalkotók többsége sem tart életvitel szerűnek. Ennek ellenére nem hajlandó állásfoglalást kérni soron kívül a Schengeni törvények felfüggesztésére, ezen időszaktól, azok idejét múlt volta miatt.

Ha a migránsokat a fogadó tagállamok teljes egészben felvállalják, akkor miért akarja Orbán Viktor, az általa elképzelt hipotézis alapján, - Dobó Katica módjára megvédeni a Schengeni határokat. Nem bizonyított, hogy az általa előadott milliók, tízmilliók, tartanak Európa felé. Ha igen, és Európa jóléti államai befogadásukról biztosítják a migrációt, akkor miért akarunk mi ellenségeket szerezni magunknak.

Biztos, hogy Magyarországon a matematika fogalma a relativitás tantárgyai közzé tartozott, illetve tartozhat, mert ami az egyik tisztségviselő szerint 3000, az a másik szerin 300000 migráns. Aztán a tálalás is igen csak lehetne emberibb! Nem kellene agresszivitásra hivatkozni, ami ebben a kiszolgáltatott helyzetben egy természetes túlérzékenységből fakad.

Megint abban a helyzetben lesz Magyarország, hogy a kéretlen Gibic, szerepében az elvégzett beavatkozás jutalma nem az lesz, amit várhatnánk!

Talán fontos lenne tájékoztatni a bevándorlókat, esetleg a belépési pont előtti táblákon, fénytáblákon, honlapokon keresztül, vagy szórólapon, hogy eddig szabálysértés volt amit elkövetnek! De! Szeptember 15. után - ez súlyos bűncselekmény melynek ilyen, és ilyen következményei lehetnek. És ezt megtehetik az "illegális bevándorlók" saját nyelvén és angolul. Németország már 1980 as évek elején Münchenben kiírta magyarul is, hogy "Állatkert"- a Zoo felirat mellé!

Nem várható el, hogy egy a háttérből felbíztatott idegen nyelvű tömeg melyet az embercsempészek még inkább félre tájékoztatnak, jogszerű magatartást tanúsítson, minden tekintetben. Ezeknek az embereknek senki nem mondta meg a határátlépés előtt, hogy Magyarországon csak ráfizethet! Itt úgy hoznak törvényt bármire, ahogy egyesek jónak látják. Lehet, holnap a kékszeműekre hoznak valami klassz kis törvényt.

Őket a belépés előtt a kormány nem tájékoztatta anyanyelvükön sem felirat sem fényreklámon futó szöveg sem más mód igénybevételével arról, hogy ha itt belépsz, nem biztos, hogy kilépsz! - Közhelyes!

A migráció problémáján keresztül a Magyar vezetésnek megint csak az Német felsőbbrendűséggel kell majd számolnia, ami még mindig nem olyan frusztráció, mint migránsnak lenni.

Miniszterelnökünk szerint a migráció utánpótlásának forrása kimeríthetetlen. Hát valaki csak marad ott is. Ha tényleg eljön mindenki Líbia, Algéria, Mali, Niger, Nigéria, Csád, Szíria területéről, - nem tudni mennyire mélyen gondolta miniszterünk,- hát akkor a föld is excentrikusan fog forogni, vagyis valamelyik napszakunk is rövidebbé válhat.

Azokat az uszító híreket, amik nem bizonyítottak, nem kellene a menekültekre nézve terhelő tényként közölni. Nem méltó egy vezető állami médiához!

Az egyedüli biztonságos teendő, hogy engedjük tovább Őket. Ha Ausztria lezárja, a határait azt beszélje meg Angliával, Spanyolországgal, Németországgal. Nem lesz hosszú párbeszéd köztük és tovább fogja engedni az összes áthaladót valószínűleg!

Érdekes, hogy Németország és Ausztria is 1980-1989 között senkit nem terrorizált, aki Magyarországról vélhetően egy jobb élet reményében áthaladt vagy letelepedett országukban akkor, sem amikor már nem kértek útlevelet a Magyar turistáktól. Ja és ma sem teszi. Talán még ide vonható, hogy az NDK. állampolgárok átengedésével Horn Gyula által elért minden, a németek szemében fontos előnyünket átértékelhetik a Németek, ennek a migráns ügynek a nem túl humánus kezelése miatt. És ez nagy baj lenne mindannyiunk számára.

Kategóriák: