szept.
09
Migráció kezelés Magyar módra

Hozzá álltunk, így jártunk!

Hallgatjuk a rádiót, arra keltünk. Nem akármelyik rádiót halhatjuk, hanem a Kossuth rádiót. Mivel Szabad Európa rádió nincs - még lehet! - így ez az a forrás, ami az egyetlen politikai rádióadás. Hogy hiteles e? Ez Magyarországon nem kétséges. Nem hiteles. Egyetlen egy riportere sem járt személyesen utána a dolgoknak, a stúdióban ülők közül, azonban úgy alkot véleményt, mintha. Már ha tisztje egy riporternek az állásfoglalás. Hát persze, hogy tisztje! Na ezért nem hiteles. Tessék kedves riporter urak kocsiba ülni és este lecsúszni Szeged térségébe és eltölteni ott egy kis időt a 6 fokban a kukoricza táblában a migránsokkal, és rá fog jönni a tisztelt riporter Úr, hogy miért nem szófogadók a migránsok és miért nem kellene ezt a szót rossz felhanggal továbbítani, akkor sem, ha úgy gondolja, hogy Ő aztán megteheti! Na, egy ott a migránsokkal eltöltött - nem a szállodában pezsgőzve, amit fizet a cég - éjszaka után bizonyosan más lesz a tisztelt riporter véleménye. Mondhatni tárgyszerűbb. Mit nem hallok: a migránsokat szándékosan szállítgatják szét az országban 200, 300 km-ekre a belépési gyűjtőponttól, hogy regisztrálni tudják őket, mert nincs a helyszínen újlenyomat olvasó. Mán egy közepes minőségű mobiltelefonban is van! Meg személyzet! Hát nevetséges. Akinek sikerült, elment Németországba. Azzal védekezni, hogy ott még rosszabb körülmények várják őket, mint itt, - hát elég gyalázatos dolog.

Sajnos ez a probléma sokkal nagyobb, mint látszik. A következő 10 napra 40 ezer bevándorló beáramlásával kell számolni Magyarországnak. De ezt nem Magyarország gondos előrelátó helyzetfelmérése alapján, - mert ezzel senkit sem bíztak meg - hanem a Macedón és Görög sajtó publikációiból tudhatni. Magyarország kerítést épít - talán azt a 4 millió eurót is részben erre költi, amit az Európai Unió tanácsától kapott rendkívüli segítség képen. Németország az elkövetkező 2 éven belül 800.000 bevándorló beáramlásával számol. Ezért tárgyalnak a bevándorlók átirányításáról az osztrák kancellár és a Szlovák miniszter.

Lehetőségek: Magyarország kimarad. A támogatásokból is és talán sok mindenből. A németek a termelést haza viszik. A munkát az ott befogadott migránsok elvégzik Németországban. Itt amúgy sem akart maradni senki. Ott 143 Eurót (44 000 Ft.) kap egy menekült segélyként! Itt egyes emberek (több tízezren) havi 28 000 forintot kapnak nyugdíj vagy egyéb megélhetési forrásként. Aztán a szabadságról, talán érdekes, hogy szabadon azt viszel a kocsidba a határon belül akit a kormány enged, mert ha menekültnek segítesz, embercsempész lettél! Tiszta Nicolae Ceaușescu féle szabadság ez. Más kérdés, hogy fogad e el pénzt vagy nem a segítségért. Két ember szabadon abban egyezik meg egymás közt amiben akar. Szabadon. Tudod mint Amerikában, a filmekben.

Vannak, akik szigetet vásárolnak a menekülteknek. Nem hiszem, hogy tiszta önzetlenségből, de biztos, hogy nem is a legrosszabb szándékkal. Mi meg ellenséget gyártunk mindenből.

De mi megvédtük az Európai határokat, (!) a Schengeni elveket. Melyiket is? Azokat, amelyek idejét múltak, nem életszerűek. Nem mi vagyunk az Uniós beléptető ország. De mi kitartunk, (!) megvédünk,(!) és ha kell, belebukunk! De semmi kép nem változtatunk elveinken! Jó dolog a korcsolyázás, de csak addig, amíg el nem olvadt alattunk a jég!

Kategóriák: Általános