júl.
18
Ami a tied, az enyém is...!?

A Microsoft Windows rendszer és a hozzá tartozó Microsoft termékek felhasználói szerződésben foglalt dokumentuma 2019 augusztus 30-tól változik, mivel hatályba lép a legutóbb kiadott verzió. Lényege, hogy a cégnek átvitt értelemben joga van bármilyen anyaghoz, digitális tartalomhoz külön engedély nélkül hozzáférni, amit a vállalat szoftverein vagy a hozzájuk társuló társ APP-k szoftverein, illetve a Windows rendszeren futatott bármilyen szoftver által valaha létrehoztak, létrehoznak, tárolnak! Beleértve a felhőszolgáltatásokat is, lásd Google, OneDrive, Facebook, Microsoft Office és minden. Nincs kivétel! Különös kép ha a nemzetvédelem - természetesen az Amerikai Nemzetvédelem - ezt megkívánja. De, csak esetlegesen, ellenőrzés céljából, ha szükséges!

A rendszeren futó vagy tárolt tartalmakat bármikor törölhetik, erre vagy figyelmeztetnek, vagy nem. Nem mehet fel a rendszerbe, és nem is tárolható, sértő, másokat megalázó, megtévesztő, gyermekeket molesztáló, pedofil és szexuális, a normálistól eltérő, másokat megbotránkoztató tartalom. Ide értve a rongáló, romboló másoknak kárt okozó vírusos programokat és tartalmakat is. Értelmezés kérdése; a szerződésben benne foglaltak szerint, - a rendszerben tárolt digitális anyagok szabadon felhasználhatóak.

Következmények: lesz sok ingyenes tárhely a törlések után, a Microsoft szakemberei 5 évig csak a Delete (törlés) gombot nyomogathatják. Sok szép hölgyet nem látunk viszont ugyan abban a semmiben. Meggyengül a nemzeti népszaporulat!

Engedmények: Mentsd el a rendszered saját tárolódra. Ha nem értesz egyet, ne használd!

Okok: ez egy teljesen érthető önvédelem a Bill Gates és a cég részéről, nem akar ugyan abba a hibába esni, mint Mark Zuckerberg, vagyis, hogy milliárdokat fizessen büntetésként, mások idióta tartalomkezelései miatt.

Hogy minden népnek, országnak, területnek (platformnak) van identitása, erkölcse, normatívája az életvitellel kapcsolatban, az teljesen természetes. Hogy ezek szekciónként eltérők, az is természetes. A Szavanán putzéran rohangálni - természetes. New York utcáin már nem biztos. Budapesten biztos, hogy nem az! Nem vagyunk egyformák.

Következmények: Beláthatatlan. A licencek, a jogok, a fejlesztések, a bank rendszerek és egyéb nem publikus tartalmak, beleértve esetleg a nemzetgazdaság és a nemzetbiztonsági tartalmakat is, lehet, hogy a továbbiakban nem is olyan titkosak.

Konklúzió: A szerződéseket illik elolvasni, értelmezni és csak utána elfogadni.

Megjegyzés: Természetesen a fordításokból és az értelmezési szokásjogból adódó pontatlanságokon évtizedekig lehet majd vitatkozni és jogi úton pénzt keresni.

Kérdés: Hogyan lesz képes a Microsoft a saját szerződésében leírtakat az emberek milliárdjaival betartatni? Miért támaszt, ír le olyan feltételeket melyeket nem tud betartatni, ellenőrizni vagy kárpótlás nélkül végrehajtani. Persze a papír mindent elbír! Azonaban az értelmetlenség nem a Microsoft jellemzője. Általánosságban.

Amiben bízunk; hogy mi értelmeztük túl szigorúan a tartalmakat és az egész csak egy nagy átverés!

Hozzáteszzük, hogy ami Amerikában erkölcsileg és viselkedés szempontjából normális, az például nállunk alapból nem az és büntethető. Vagyis nállunk ezzel a problémával ezek szerint nem is kell szembe nézni.

Vagy, kitudja!

Ha van egy perced fusd át az egészet;

Microsoft Szolgáltatási szerződés


Kategóriák: Általános