szept.
09
Az androidról

Ha valaki nem sejtené még, az Android rendszer egy Linux operációs rendszer melyet google fejlesztett és ápol mind a mai napig. Erre természetesen mivel teljesen nyílt forráskódú és a GNU. publikus licensz védelme alatt áll rengeteg változat építhető és adhat ehetőséget specifikus fejllesztéésekre, - melyekre jó példa azonban csak akko születeik ha mögette rengeteg munka és tudás ja meg pénz áll - lásd BADA. Ez egy átalakított android. Itt már a fejlesztők saját fejlesztői környezetet hoztak létre, és hajlandók felvásárolni minden tudást, - nem titkoltan a Samsung Elecctronics cégről beszélünk -vagyis szoftver fejlesztőt vagy Timet is ha az olyat tud létrehozni ami eladható új megoldásokat tartalmaz.

Szemben a Windows törekvésivel aki egyre inkább lezárja a felhasználók elől a külső fejlesztést és csak a saját illetve a társ cégek álltal fejlesztett szofver-fejlesztéseit engedélyezi az operációs rendszerén futni.

A későbbiekben igyekszünk ehhez a témához kapcsolódó cikkeket és jó oldalak linkjeit egy csokorba gyüjteni. Szót ejtünk a telefonon alkalmazható alkalmazásokról, esetleg egy kis buheráról is csak úgy érintőlegesen, összefoglalva egyes témaköröket.

Ez a felület egy blog, aminek sajnos nincs komment szerkezete.

Ezért nem tudunk biztosítani hozzászólást a cikkekhez. Igény esetén azonban keressük rá a megoldást. Addig is emailt bárki küldhet. Ehhez katintson a felső Android ikonra.

Kategóriák: Android