FRICSKA  © 2006.Minden jog fenntartva.    

MOBILON IS OLVASHATOD!        Az oldalhivatkozásokról a böngésző "vissza" gombjával juthat vissza a lap tetejére.   +

Péntek 8 * Ijedj már meg valamitől * Atyám! - figyelsz! * Augusztus 20.  * Nem lesz itt Uniós fizetés * Miniszterünk

2007.12.22

Fordító Ordító

        Fordítottan adózzunk!

    Egy fordított országban egy fordított adózás már meg se kottyan. Kivéve persze azokat, akik a félre értelmezett jogszabályokból kifolyólag rögtön tönkre mennek. Seperc alatt. Na akkor kifog termelni meg befizetni bármit is?! Vélhetően senki közülük. Mi a lényeg? Hát "az adózás rendjéről szóló törvény" - amit azok nem tartanak be leginkább akik alkották, mivel egyrészt őket nem ellenőrzik, másrészt ismerik az összes kiskaput , vagyis még majdhogy - első nézésre mindenképp legális amit tesznek. De hát a "hentes munkaközben mindig jóllakik".

Tehát az e törvény szerint egyik cikkely akképpen "szóla" - de már jó régen, - hogy az ÁFÁT mint hozzáadott értékadót a végfelhasználónak kell megfizetnie. Nem mondod?! De mondom! Így bizonyos adóalanyokat kivéve, ha a munkát adó nem igazolja, hogy Ő a végfelhasználó, nem kell ÁFÁT érvényesíteni a számlában. Ha nem kell, ekkor viszont befizetned sem kell! Most jön a népi kulmináció ; Az EVA. alanyoknak azért a nettó számlaösszeg után mégis csak kell fizetni - a be nem vételezett  EVA. vagy ÁFA ellenére  - 25% EVA. összeget a nagy népi lavórba!

Na akkor számoljunk; az EVA. alany fizet 100000 HU FT. után 25% EVA.-t. Marad neki 75000 HU FT. A végfelhasználó meg fizet még 20% ÁFÁT ami ugyebár 120000 HU FT.-OS  bruttó érték. Vagyis Magyarországon ilyképpen az Állami forgalmi vagy forgalmi adó jellegű adó összege 45%. Hát kérem, így kell közeledni az Európai Unió gazdasági stratégiájához! Ott a forgalmi adó 16% a legmagasabb kategóriában. Itt meg 45%. Hát ha ezt az Európai Unió gazdasági bizottsága beveszi, akkor megérdemeljük! Reméljük persze nem így lesz és az egész mendemonda csak valami rossz vicc.  Persze az Állam bevételeit szeretné növelni, hiszen az Államháztartás hiánya olyan nagy, hogy azért nem hangoztatják mert már a szám kimondása is külön nyelvgyakorlatot igényel olyan  hosszú és bonyolult. De a kutyáról lehózott második bőr már általában csak illúzió!

Azon persze viccelődhetünk, hogy ki a végfelhasználó? Mert ugye, aki a terméket használja. Na mármost a Pedigré-t a kutyám eszi, de Ő nem bejelentett dolgozó,- pedig képzett őrző-védő misculanciája van. Na ezt kár volt leírni, mert ezután nem csak a 3-6 éves gyerekek kapnak adóbevallásra felszólító értesítőt, hanem a kutyák, macskák, és az egerek is- mint szórakoztató partnere a macskának. De múltkor vettem egy Óvszert, és bizony nem egyedül használtam. Na akkor ki fizessen? Hm?

 2007.08.23

Csomagok!

Jön a Mikulás csomag! Volt már itt "Bokros csomag" - "Gyurcsány csomag" - most meg ez.

A jó gyerekek ilyen idő tájt ajándékot kapnak, a rosszak, meg virgácsot... Kis országunk apraja-nagyja -- pártatyuskáink szerint,-- mind, mind rakoncátlan, rossz büdös kölyök. Ezért Mikulás csomagjukba raktak sok sok virgácsot. (..hogy rohadnátok meg!- gondolván magukban a "gyerekekre"  is) Tehát, kapunk ajándékozási bejelentési kötelezettséget, szigorú pénzforgalmi ellenőrzéseket, idétlen, semmilyen jogalappal nem rendelkező büntetéseket. Na ez a kisebb köteg virgács, és tudd, hogy ezüst színe van, a szagát ítéld meg magad.

De van itt Aranyvirgács is! Eladod az ingatlanod? Szerintem rájössz, hogy TUTI hülye vagy ha megteszed jövőre! Ezzel az idei ingatlanpiac, az évből hátralévő 14 napjára eső részét kívánják hiperszonikus sebességre emelni. Most aztán biztos eladják azt is az emberek amit eddig megsem vettek! (figyelj!) Ha az idén mégsem adtad el, akkor jövőre, ha kevesebb ideje van a birtokodban mint öt év, ne tedd. Ha csak nem akarsz nagyobb értékben ingatlant venni, mint amilyet eladtál. Ellenkezőleg, a netán megmaradt pénzedet- vagyis a különbözetet- bőszen megadózod! Na így kell egy rókáról húsz bőrt lehúzni. Vagyis: amit korábban a saját - vagy családod által támogatva - összerakott - és feltételezhetően már egyszer kétszer megadóztatott legális jövedelmedből vásároltál, azt most adózd már meg még egyszer. Tudod, kell az Opera bálra meg egyéb csacskaságokra! Nem lenne ez sértő, ha; különbséget tenne a készülő törvény mondjuk egy limittel, hogy például ha évente vagy öt éven belül három, vagy mondjuk öt ingatlannál többet értékesítesz és azt öt éven belül vásároltad, akkor az kereskedelmi mennyiség (!) és akkor fizess ilyen, vagy olyan adót, mert Te ebből élsz. De nem ez jön le, mert mindegy ha csak egyet adsz el, akkor is fizetned kell. Hát ez nagyon lehúzós! Az a sánta magyarázat, hogy az Európai Unióban is így van, meg szemen szedet hazugság. Nem ferdítés, hazugság. Hát, majd jövőre jobbak leszünk, mi - gyerekek!. 2010-ben meg vélhetően még jobbak!

2007.08.23

Én NEM vagyok kiválasztott! - de - ÉN vagyok a legalkalmasabb a párt vezetésre! ( magam is így gondolom - magamról, de lehet nem vagyunk egyedül) Közben a hajó szép lassan süllyed, bár ezt hazai vizeken stabilizálásnak nevezik, ami végül majd igaz is lesz, mert ugye egyszer csak meg áll.  Átalakul a szociális helyzet, az emberek egymáson segítenek. Még nem tudom a cipész barátom mit kezd egy perforált vakbéllel, de beletudok gondolni. És amit látok, az tiszta Vészhelyzet. Hát kérem aki a Váci utcán Dallasi kalapban, sarkantyús, hegyes orrú kígyóbőrcsizmában flangál, az lehet, hogy nem téved! Itt van Amerika! Vagy hamarosan....

2007.08.23

Sztrájk, tüntetés - rendőrök a Kossuth tér és az Oktogon között

Az út a szebb jövő felé nem szükségszerű, hogy mocskos legyen, akkor sem ha állítólag nem volt politikai tartalma. Gyurcsány Ferenc szerint az emberek nehezen tűrik a reform változásokat. Értelmetlen kérdés, de ki a rosseb tűri szívesen, ha egyesek azon röhögnek, hogy ezt a birka népet, hogy palira lehet venni?!

2007.08.23

Mi lesz veled UNIÓ - ha felpörög HUN-i jó?

Biztos nem akarod tudni, de megbontom: beletörik a bicskád mint Bencsik bácsinak. Úgy lopni, sikkasztani, ködösíteni, és leosztani mint mi tudunk senki sem tud. / tudod ez a megveszlek kilóra! (vaze) / Vagyis mi biztosan elköltjük azt is ami jár, azt is ami nem, és mindig máshova mint ahova azt szánták, mondjuk Brüsszelben. Aztán sok mindenféle védekezést feltudunk mutatni abból, hogy a mi a belügy, és mi közügy. A segélyek nekünk ítélése határozottan közügy. Az eltüntetése, szigorúan belügy. Ja, és minden legális. Az ellenőrök már elvannak intézve, akik itt ellenőrizhetnek, azok vagy vakok, vagy süketek, de a legjobb a   "se  -lát se - hall Dömötör" típus. Ja kérem. Ahova mi állunk, az előbb utóbb veszít. Csak tekintsünk vissza egy kicsit a történelem ködös útjain. I. világháború, II. világháború, az oroszok is " ráfidzettek " a nagy csókolódzásra. Na figyeld az EU. -t Vajon kibírja!? 

2007.08.23

Utazunk!

Pörög a kerék a megengedett 90-el suhanunk mint a madár. Igaz, eddig senkit sem előztem meg - közben eszembe jut egy dalocska a "Hegyek-völgyek között zakatol a vonat" aminek az első taktusa után egy másik dalocska ugrik be - "Ma már csak emlék! Mikor itt voltál, az volt az igazi nyár, az idő oly gyorsan száll!" . Hát kérem ez a kormányprogram hatása! Az ember már alfában is politizál, mert mindig van miről. Igaz sajnos nem arról, hogy melyik szigetet kéne megvennem a jövő hónapban, hogy Euró - millióim mérték megőrzésére ügyeljek. De nincs ennyi pénzem. A két kollega akit viszek, vonathiányos állapotban leledzik, és izgul hogy beérjünk a meló helyre ezerrel. Na nem a sztrájk miatt, csak valaki úgy gondolta, minek oda vonat, ahol a madár se jár. Jó haverja volt a madár, az már biztos. Mi madarak tartsunk össze! Pedig lehetne ezt újításokkal átszervezve a vasutat megoldani. De ehhez gondolkozni kell, azt meg senki nem fizeti meg. A rombolás a bontás, a leépítés kifizetődőbb. Pedig elképzeltem egy spirálvonatot. Budapest- Balaton északi-part, Győr, Eger, Miskolc, Debrecen, Gyula, Szeged, Pécs, Balaton déli-part Budapest. Persze ezen még lenne mit finomítani. Meg lehetne egy kisebb spirál is. Így elég lenne két, három vonat. Na én se vagyok teljesen normális! De az se aki ezt ezt vasút visszafejlesztést kitalálta! Ezt már csak a korházi leépítések űberelik. Egyenlőre!!!   

2007.08.23

Volt egy kertész barátom, aki minden reggel, slaggal levizelte a nadrágját, mondván , úgy is vizes lesz. Nos valahogyan így néztek ki a szabadság hídon felvonulók is. Értelmetlen akarat nyilvánítás, és csak azt bizonyítja, hogy a kormány okkal készült és minden gyanúja megalapozott, vagyis erre még többet költhet majd a közzel jövőben. Ráadásul az embereket akadályozták a munkájuk végzésében, céljuk elérésében. Jól kivehető volt a helyszínek alapján , hogy az egykori taxisblokád néven ismertté vált stratégiára épülő megmozdulást olyanok szervezték, akik abban is részt vettek. De annak igen, ennek viszont semmi értelme nem volt, hacsak nem az, hogy megint kiszűrtek jó pár másként gondolkodó honfitársunkat, akiket így okkal jól meglehet büntetni, esetleg kivonni a forgalomból. Ezért a szervezőket, vagy felbujtókat még lehet ki is tünteti a kormány. Legfeljebb sose tudjuk meg!

2007.08.23

No Comment !

    Kóka János beletéveszt - terrorszervezet helyet terror-szexet jön le első hallásra - ami azonban nem takarja el azt a lényeges elismerést miszerint a kormányoldal nem megfelelően reagált a 2006 év október 23.-án megesett embertelen rendőri cselekedettekre és a felelősök felelőségre vonására. EZ NEM SEMMI. Kóka János mégis csak igaz ember, ha ezt felvállalta. Biztos nem dicsérik meg érte.

ASTORIA

Nem jelentéktelen a mai nap a FIDESZ közgyűlésén megjelentek és álltaluk tett nyilatkozata. Orbán Viktor párt elnök beszédén túl ugyan mindenkinek csak járt a szája, vélt vagy valós sérelmeik alapján, de nem is Ő miattuk állt ott az a 100 ezer , majd egy két percen belül már 250 ezer emberre becsült tömeg. Persze ez a legkisebb szépséghibája ennek a demonstrációnak.

Vitter Mária beszédét talán nem is kommentálnám, csak kívánom, hogy az orvosa olyan őszinte legyen hozzá, mint amilyen Ő volt felolvasott beszédében az összegyűltekhez. A jelenlegi politikai és gazdasági konfliktusnak nem megoldása sem Nagy Imre sem Kádár János megítélése. A múlt nem lehet identitása a jövő nemzedékének még akkor sem, ha erőt merít  a történésekből.

Tarlós István is kezdhette volna a közepén, mert ezt a hány éves voltam 56-ban című részt elhagyhatta volna, már csak büszkeségből is. A "nem a reform kommunisták csinálták a forradalmat," totális igazság. A cigány sem néger. 

Romániai Püspökünk egyik lényeges kijelentését , miszerint a szabadság mindenütt egyforma, - hát kérem éljen Kaliforniában, Moszkvában, Svájcban, Szlovákiában, vagy csak tegyen őszinte összehasonlítást a Romániai és a Magyarországi szabadság fogalmára és ne húzzon olyan nem létező párhuzamokat amelyek belemagyarázhatóak ugyan de igazándiból nem állják meg a helyüket a valóság talaján.

Kósa Lajos kijelentése miszerint;" Senkinek sincs joga erőszakoskodni, hamis párhuzamot vonni '56-tal, mert akkor diktatúra volt, most pedig demokrácia van"

                                                "Nem lázongással kell a fennálló kormányt megbuktatni"

aranyat érnek! Miért? Mert szóról szóra igazak. Hozzá kéne tennem, hogy Népszavazással sem (!) - lehet, megbuktatni a hatalmon lévő törvényesen megválasztott kormányt, és soha nem fogom megérteni, hogy a FIDESZ vezetőségében lévő több, sok jogász doktor hogyan apellál olyanra ami jogilag járhatatlan. Ami járható, az az, hogy a következő választáskor fogja a polgár, és elvonszolja magát a szavazó helyiségig, és nem a TV képernyőjén nézi, hogy mások, hogy szúrták el ! Vagyis nem most kell az utcára menni értelmetlen cselekedetekkel, hanem akkor mikor demokratikus választással megváltoztathatják a kimenetelét a történéseknek, saját szabad akaratukból.

Orbán Viktor párt elnök beszéde, a választásokkor kellet volna, hogy ilyen dinamikus, őszinte, rámutató legyen. Most biztos nem kellene a tavalyi és az idei történéseken filozofálgatni, mert nyerhetett volna. Sajnos akkor egy kissé megfáradt személyiség köszön vissza aki ráadásul bizonytalan és Gyurcsány Ferenc részéről könnyen kioktatható volt, túlságosan sok kompromisszum késséggel, bizonytalan kiállással, és azzal a rossz ómennel, hogy maga helyett egy abszolult apolitikus személyt kívánt állítani, Pokorni Zoltán személyében ráadásul az utolsó pillanatban, ahelyett, hogy egy fiatal dinamikus személyiséget állított volna ki a porondra. A lényege a beszédnek, hogy nem a múlttal kell megítélni a ma eseményeit, azonban fejet hajtva a múlt történései és vértanúi előtt.

Lényeges még; Tegyünk, induljunk! Csak konkrétum nincs. Mit tegyünk, és merre induljunk! A népszavazás lassan elcsépelt fogalma még ha a vizit díj esetében, vagy az iskolai tandíj esetében megvalósul is, nem kötelezi a kormányt semmire, és gazdasági megfontolások alapján adóemelés lehet belőle. A kormány megdöntésére vonatkozó utalások a népszavazás által, meg egyszerűen jogalap nélküli nevetséges szemfényvesztés. Ettől még a teremőr sem fog lemondani a parlamentben, nem hogy egy képviselő vagy esetleg a miniszter. A választás az egyetlen demokratikus mód, 2008-ban. Na akkor kell az utcára menni, egész a szavazó urnáig és bedobni a szavazólapot a Fidesz-re! Addig türelem!

A rendezvény felkonferálója kérdezni mindenképpen tud: emelje fel a kezét aki nincs itt. Senki? A kérdezni tudni kell. Az emberek mosolyognak. Az eső ezerrel esik. Senki nem nyújtogatja a kezét. Nevetséges. Aztán; hajtsunk fejet Xy- előtt. Látszik a legtöbben azt sem tudják kiről van szó, de némelyek fejet hajtanak, mások kihúzzák magukat, felszegett fejjel. Ez most ellenzék, vagy csak nem tudunk fejet hajtani?

Külön köszönet azoknak akik nem tüntettek és nem ültek fel a provokációnak, hiszen akik nem így tettek, mind a kormány akaratát és feltevéseit igazolták, a következményekkel egyetemben.

Köszönet a szolgálatot teljesítő rendőröknek is, akik nem, vagy nem olyan mértékben követték el a tavalyi év hibáit. Végül is mindannyian elsősorban Magyarok vagyunk! 

2007.08.23

Ti mit választanál?!

Mert Én, először parlamenti képviselő akarnék maradni. Vagy Polgármester. Vagy mégis inkább képviselő. De lehet, rosszul döntök. Először kikellene próbálni. Három hónapig, csak parlamenti képviselőként! Majd három hónapig csak Polgármesterként ! Aztán három hónapig mindkettő, hogy lássam mi is a különbség. Persze bele adnék apait, anyait. Nálam úgysem alkalmasabb senki erre a posztra. Már-már letargikus lettem a sok csűrés csavarástól. Rend rakás! Micsoda marhaság! Meg, hogy a sajátházunk táján!? Hát ezért tanultam?! Odadobva a tudásom felét a hazáért, beálltam politikusnak. Most meg rakjak rendet! Hát miből? Könyörgöm. Elveszítem fele királyságom. Meg ha rosszul döntök megint a saját kocsimat , házamat, feleségemet, és rég kinőtt öltönyeimet kell használnom!

Ébresztő Feri bácsi! - így a betegápoló!

MI TÖRTÉNT?! - Mi történt?! - így Feri bácsi.

Kicsit belázasodott és azóta nagyon kapkodja a levegőt, Feri bátyám! Tán Megyesi kórja van?!

Vegye már be ezt a pár szem gyógyszert! - így a betegápoló.

Beveszem, beveszem! Én mindent beveszek! - így Feri bácsi.

Közben megérkezik Dr. House.  :snitt

2007.08.23

Ferde hajlamok?

Huncut aki rosszra gondol, mert már most mondom, nem arra az 1%-nyi parlamenti tagságra gondolok akik nyíltan vállalták az belső énjük eme tulajdonságát, mert az igazat megvallva ehhez nem csak tartás kell. De mindenkinek egészségére, mit eszik! Itt a ferdeség és a hajlamok arra mutatnának, hogy mostanság ilyeneket olvasni neves lapokban; Magyarországon az egy főre eső energia fogyasztás lényegesen több mint Afrikában. Hát kérem ez terület, éghajlat elosztás alapján evidens. Példaként felhozni meg nevetséges. Vagy. Afrikában és Ázsiában tized annyi húst fogyasztanak mint nálunk - igaz nem azért mert vegetáriánusok, de mi legyünk azzá (!) - ennék ők ha lenne. Vagy.  Romániában az egy főre eső átlag kereset még mindig sokkal kevesebb mint nálunk. Itt megint nevetséges kérdés, hogy hányan vannak ott dolgozók, és hányan nálunk mikor lélekszámban és területben Románia majd hatszor akkora. Lehet a kevesebb, mégis több?! Összességében mindenképp. Ily alapon a " Dunában ezerszer kevesebb Krokodil él mint a Nílusban, tessék itt fürödni ne ott!"- állítás ugyan igaz, de értelmetlen.  Vagyis hajlamosak vagyunk a ferdítésekre, jó bőven. Pedig nem mindegy, hogy hajlamosak vagyunk ferdítésekre olykor, vagy vannak ferde hajlamaink olykor. (minek ez a sok csúsztatás?)

2007.08.23

Miniszterünk szerint...

 eljő az új, a szebb világ Magyarországon, csak még egy kicsit úgy érzi alakítania kell a gazdaságon! Hát ilyen bíztató tőmondatot egy nem túl kellemes táborhely bejáratán lehet olvasni. Oda ezt írták "A munka a szabadsághoz vezet!" csak a módját nem írták oda, hogy hogyan! Hát ez a politika! Nem kell mindent egyből megmondani.

2007.08.23

Mutyizik a Magyarja!

Na aki nem mutyizik, annak négy lába van. De miért is?! Mert ilyenek a körülmények. Rá voltunk kényszerítve az "átkosban" és rá vagyunk kényszerítve ma is. Tisztelet a kivételnek ! És sajnálat a magas cipő költségért. A baj akkor jön, ha ezt más kárára, a közből mások kijátszásával az Ő kárukra tesszük és mind ez ki is derül! Megállapítható az is, hogy a pénz az egyetlen anyag, ami minden külső segítség nélkül  csúszik. Vagyis már majdnem kenőanyag. Hát ezért  a megállapításért nem várunk Nobel szobrocskát, de a mellé járó pénzből szívesen vissza osztunk, ha valaki mégis nekünk ítélné az e hetit!

2007.08.23

"A politikai és szociális okokból létre jött tüntetéseket nem lehet erőszakkal elfojtani!"

mondta Nicolas Sarkozy. De nem csak azt hívjuk erőszaknak ami Burmában történt. Erőszak sok féle van. Vagy ha nem lőnek az csak simogatás? Nem .. Ha Te versz engem, vagy a barátomat, az élet elleni bűntett, gyilkossági kísérlet! Életed végéig se lásd a napot! Ha én verlek Téged, na az a simogatás!

2007.08.23

Füstbe ment terv

Tegnap egy igen közkedvelt TV. csatornán egy igen elismert jogásznő, egy igen jó ötletet adott, hogy hogyan is lehetne ezt a semmire se jó vezetését lecserélni, kis országunknak. Nos; levelet kell írni a képviselő uraknak, hölgyeknek, minisztereknek és miniszter asszonyoknak, hogy hagyjanak már fel ebbéli káros tevékenységükkel!  Hm... Hát a rendőrök is így akarták intézni a dolgot, odamentek a bűnözőhöz, oszt mondták neki; ne bűnözzél már! Ha hiszik, ha nem, azóta egyetlen bűnöző sincs ezeken a helyeken. Mind meghalt a röhögéstől! Vagy bűnbánattal, rögtön megtért és azóta is rózsafűzért morzsolgat Hawaiion.

2007.08.23

Itt van az ősz.....

Megteltek az iskolák diákokkal, egy új év, egy új sikerhez vezető út. Sok nyári emlék megosztása barátainkkal, és nem kell vacakolnunk a "miteszik"-internet kapcsolatunkkal sem. Rögtön kapjuk a reakciókat, a mosolyt , az érzéseket. Ez igaz manapság már ritka dolog, mert a mai deák a reggelijét is netten keresztül kéri az anyjától, aki egyébként felette lakik az emeletes ágyon. Csak hát sose találkoznak. Óvó szemivel az anya persze először is minden élelmiszeren azt a kis 1 milliméteres bűvös számot keresi, - mint Herry Potter a tükör előtt  - a 447-et. Nehogy guárgumival tömje fejlődő csemetéjét. Nem baj, ezért fogynak oly nagy számban az olvasó szemüvegek. Ismerőseim közül, sokan említették, hogy nőt a Plázák és más nagy bevásárló központok látogatottsága. Hát érthető, hiszen az otthoni 19C° - os lakásból, most isteni kirándulni a viszonylag kellemes 22-23 C° - os bevásárlóközpontokba. Ha nem fűtök, nem lesz magas a gázszámla. Este meg ott a jó meleg Dunna, a plafonon az LCD TV, csak az arcomat takarom ki a párnából. Spórolok. De fizetem a részleteket. Mind a húszat. Fogyókúrázom. Már úgy is ősz van, megvárom a friss zöldségeket. Április körül már jó árban lehet kapni délután a piacon. Na nem azt amit otthagytak, hanem azt amit nem szívesen vinnének vissza. Marhahúst - nem mintha drága lenne - ha megvenném akkor ugye merényletet követnék el, az állatvédők szerint a Marha ellen, a tudósok szerint  az agyam ellen. De nem kergültem meg, ezért ezt nem teszem. A sertéshús szintén nem egy olcsó dolog, egy vallás sem isteníti, meg is enném, de hát a fogyókúrám! Maradtak a szárnyasok. Lehet böszmeség, (felvettem a helyesírás szótárba) de erre meg egy rokonom aszonta, hogy elkaparja a szerencsét. Kivéve a Kínai tik. Mer a Kína tik nagyon finom. Csak úgy eteti magát az emberrel. És nem fekszi ám meg a gyomrot. Hát Amerika is így járt. Sok Kínai tikot evet, oszt most ha a Kínai tik eladná az összes Ámerikai részvényét, összedőlne a gazdaság oda át. Hát ezt sem szeretném. Persze ez nem jelenti  azt, hogy az országunk első emberének ne kéne a Kínai tik. Csak óvatosan kell azzal bánni. Nehogy a nagy demokrácia tanítás közepette mivelünk tanítsák meg amit egyébként nem szeretnénk, az abszolút antidemokráciát, az igába hajtás művészetét. Na megyek keresek egy éttermet.

2007.08.23

Parféé vagy felfújt

Akkor vegyük sorba azt a sok szép sütit, távirati stílusban ami most mozgatja a hírolvasók idegeit.

Malina Hedvig kapcsán lassan de biztosan növekednek az indulatok, a magyar és a szlovák oldalon. Azért mert Magyar vagy magyarul beszél, vagy mert Magyar embert vendégül látott éjszakára, sajnos nem csak Szlovákiában bántalmaztak embereket. Romániában, ép úgy mint Szerbiában. A különbség csak annyi, hogy azok kapcsán nem akartak politikusok politikai tőkét kovácsolni maguknak ezért semmilyen visszhang nem követte az eseteket. De ezt a  hírt fenn kell tartani egyesek szerint, ami szerintünk csak arra jó, fenn tartsák azt az átkos ellentétet amit a Magyarok 1968-as a Szovjet Katonai Alakulatok előhadaként történt bevonulása szült a szlovákok részéről. A "Parancsra cselekedtem" ismert katonai védekezés, még ha igaz is, úgy tűnik kevés ahhoz, hogy csillapítsa azt, a szlovák részről egyébként is nagy gonddal fenn tartott mesterséges ellenségeskedést, amit a "Prágai Tavasz"- ként ismert csehszlovák ellenforradalom leverésében történt magyar katonai részvétel okozott. Ehhez még ismerni kell a következő művet "Az eurórealizmus manifesztuma" ami olyan felsőbbrendűségről tanúskodik a Csehek és más európai országok viszonylatában, hogy az érthető táptalaja az ehhez hasonló beteges eseteknek Szlovákiában.

Veress János pénzügyminiszter gyerekeinek zsarolási ügye. Amit látok,csak egy gyerek. Hogy zsarolás e? Annak tűnik. Ha nem az akkor rágalmazás. De az apák mióta fizetnek gyerektartást gyermekeik melléktermékei után? Egyébként hány ilyen ügy van amiben "Kovácsok" "Papok" és egyebek érintettek. Mégse tudunk róluk semmit. Mert nem ügy. Veress János nem úgy lett pénzügyminiszter, hogy adott esetben fedhetetlenséget kellett volna vállalnia bármely családtagja vagy rokona tekintetében. Annak vélelme miszerint kijelenti, hogy az Ő gyerekei nem bűnösek, egyszerű apai kötelesség.

A rakparton találtak rá a leesett nőre a tűzijáték másnapján. Ha nem lehetne felelősöket keresni az ellenzék tájékán akkor mi ebben a hír. "Pázmánypirandiban" Bugyi bácsi is leeset az almafáról. Bele is hót. Még sem lett belőle hír. Mellette az nap még száz-öten meghaltak más okból. Saját hibájukból.

Gyurcsány megszűntetné a Kurucinfót. Aki nem ért a politikához nem érthet a neveléshez sem. Ha megszünteti, ezek az indulatok, hol fognak lecsapódni, realizálódni esetleg megváltozni, vagy kiégni. Az elektronikus papír mindent kibír, többet is mint a hagyományos. A tartalom szabályozható. Sőt az ide orientálódók még meg is figyelhetők. Az interneten csak az tud elbújni akit nem keresnek igazán. Ezt mind két fél jól  tudja bármilyen technológiát használ.

A Magyar gárda (52 fő) esete (szegény Tóth Mari). A lényeg abban van, hogy az antiszemitizmus bűntett. Ha ez nem igazolt, akkor hipotézisek és unszimpátia alapján egy egyesülést nem lehet elítélni. Ha igazolt, akkor az államigazgatási, vagy polgári perben az igazságszolgáltatás ügye. Az, hogy két különböző identitást képviselő párt nincs egy állásponton, oly természetes mint ahogy a nők és férfiak is eltérnek némiképp egymástól. A munkáspárt nem lehet azonos állásponton a Magyar Gárdával mert akkor Ő lenne a Magyar gárda. Ami ugye nem így van.

Mikola István Sólyom László köztársasági elnöktől kér segítséget. Hát szomorú, hogy idáig fajult a dolog, mert végül is senki nem jár jól ezen a nagy koncon való marakodásban. A legszomorúbb, hogy jól láthatóan Mikola István az egyetlen aki az emberek, az átlag ember érdekeit képviseli ebben a csúfos csatában, kár, hogy mikor hatalmon volt nem tudta megfelelően megoldani a kérdést. Az csak mellékes, hogy akik a közemberre terheket rónak, saját pozíciójuk megtartása miatt, vélhetően ha nyugdíjba mennek, vagy betegek lesznek, röhögve tudják majd megfizetni az akár 3000 Ft-os "Vizit" díjat bármelyik orvosnak.

Adók adók hátán. Továbbá bontható ez még cselekedeti díjakra is, csak fizessen utána adót az orvos. Mit szólnánk egy " Benéztem a seggedbe" díjhoz 5000 Ft-ért? "Jegykezeltem" díj 300 Ft. Színházba moziba vasúton, sokat hoz. Az autók zöldpártok által talált díjai is ilyenek. Alaptalanok és törvénytelenek. Egyszer majd csak bele zöldülnek és abba hagyják. Ha lenne miniszterünk, - igazi - akkor nem vetődhetnének fel a médiában izgató felböffentet ilyen jellegű javaslatok. A gond az, hogy az egész törvény és rendelet alkotás elvesztette a tartását.

Az alkotmányról. Ha valaki azt gondolja - jelentősebb tanulmányozás és hozzáértő tudás hiányában, hogy Ő érti az alkotmányt összefüggéseiben - az vagy alkotmányjogász, vagy egy felfuvalkodott buta hólyag. Magyarország alkotmányát egyébként a Magyar Bula idejére datálni akkora ordenáré baromság - bármilyen főszerkesztő szájából - mint amikor a gyerek a Nintendo megkapása után azt mondja anyjának; Hát a teleport hol van? Lesújtó.

Gyurcsány Ferenc és Angela Merkel kancellária miniszter-asszony találkozásakor elhangzottak kapcsán, Gyurcsány Ferencnek jogában áll magánvéleményt mondani. Ha Bush elnök tesz hasonló kijelentést, igaz neki nincs koronája, - senki még csak megsem említi. Merkel asszonyban meg van annyi intelligencia, hogy nem ezen alapon fog egy országot megítélni, mivel nem is ismerheti a részleteket a korona körül. Azonban egy ilyen videót leadni, - még akkor is ha jó Magyar szokás magunkat köpködni mások előtt - nagy felelőtlenség, és ha a kormánynak jó piar vezetése lenne, ez megsem történhetett volna. De amilyen a vezetés, olyan a slepp is.

30%-al drágul az áram. Megint szívok mint a torkos-borz. Tavasszal vett duplakoporsó méretű hűtőmet, lehet, hogy lecserélem. Mégis csak jobb egy kisebb hűtő tele finomsággal, mint ez a benne árválkodó 20 dkg párizsival. 

 2007.08.21

Többen kérdezték - gondolom aggódtak fokozott gumi fogyasztásunk kapcsán - mi ez a nagy szünet, hát egyszerűen az, ami. Pihentünk! Ez nagyrészt abból állt, hogy nem nyúltunk a számítógép bekapcsoló gombjához. Figyeltük a politika rezzenéstelen arcát. Nem maradtunk ki semmiből, mert nem is történt egy-két jelentéktelen dolog felfújásán kívül semmi. A FIDESZ tudni véli, hogy jön a következő Gyurcsány csomag, de ezt mi már decemberen tudtuk, itt le is írtuk, csak akkor mindenkit az "elkúrtuk" gondolatainak utórezgései kötöttek le, illetve az a megdöbbenés amit ezen őszinte, - szívből jövő megnyilvánulás kiváltott. Pedig ez is csak egy dejavu, egy attitűd az életből mint, amikor a jegypénztárnál, sorban állás közben valakinek túl  hangosra sikerül  a ..... Ugye ledöbbentél? Valld be. Pedig ez a látszólag kellemetlen kijelentés az életed feltételeinek egyikét takarja, olyan mint, hogy "végy levegőt"! Hát valahogy ilyen képpen, az őszinteséget is el kellett kezdeni. És hogy más miniszterek nem hazudnak?! Ha ezt komolyan gondolod, néz ki az ablakodon és fényképezd le a napi Ufódat.

Meghalt Spéter Erzsébet. Valóban nagy veszteség, szép kort élt meg. Részvétünk.

Guar gumi - nem kutyagumi !

Több háziasszony akarta magát feljelenteni , hivatáskörében gondatlanságból elkövetett gyilkossági kísérlet címen, mivel csupa jóindulatból rakott gyermeke, élete párja vagy saját maga elé E412 es guar gumi származékot tartalmazó pudingot, vagy joghurtot esetleg más tejterméket.  Egyesek kezéből az előzőleg elfogyasztott szaké elfogyasztása után úgy kellett kicsavarni a kenyérvágó kést a hírtelen jött harakiri elhárítása céljából.  Na mindez úgy igaz mint az, hogy ez nem szándékos pánik keltés. Addig míg ezen csámcsogunk, nem foglalkozunk lényeges kérdésekkel. Vannak egyáltalán ilyenek? Talán nem véletlen, hogy a kormány útdíj bevezetését tervezi Pesten. Ez csak a sok és hírtelen elfogyasztott guar-gumi hatása lehet. Ha ezt a szándékosan előállított "vízfejet" megosztanák, nem lenne annyira terhelt a főváros. Csakhogy lassan még korházból is csak egy lesz az országban, az is Pesten. Na akkor mennyire lesz terhelt a főváros?! Külön sáv kell majd a náthásoknak, és külön sáv a mankósoknak. Ja és a VIP. részére is egy sávot, a többi fölé. Hát aki nem szeret osztani az egyedül játszik az egész paklival, míg bele nem zavarodik. De itt mindenre van kidolgozott kormányprogram, kormánybizottság, és albizottság, ami már akkor megalakul amikor a téma még fel sincs vetve. Az, hogy a titkosított anyagokat csak úgy lehet kihurcolászni a helyükről, hogy senki sem veszi észre, az nem érdekes. Az, hogy tudni engedik, hogy az anyag egy újságírónál van, arra enged következtetni, hogy azt is tudják kinél van. Na ha tudják kinél van, akkor miért nincs meg az a titkos anyag?! Hol itt a logika? Na mire gondolsz?Hm......?

Az Internet a szabadság világa

Minden kép! Mondhatnánk, míg olyan oldalakkal nem találkozunk, amik a következő üzenetet közlik, nagyjából: " Az Ön IP. címe alapján megállapítottuk, hogy Ön nem a US. tagállamainak felhasználói körébe tartozik. Ezért az oldal olvasására nem jogosult! Kérjük keresse fel Önhöz közzel eső társoldali elérhetőségünket. Köszönjük. Üdvözlet ! " Ha ezt az üzenetet elolvastad, három dologban biztos lehetsz. A társoldalon, keményen fizetned kell azért amit az Amerikai oldalon ingyen kaptál volna. Az IP címed egy megfigyelési listán találja magát. Ha a gépeden bármilyen személyes adatod volt, azt odaát már jobban tudják, mit Te.

Magyarok külföldi munkavállalásai?!

Sokszor hangoztatják, hogy a magyar ember nem elég mobilis, vagyis munkavállalás szempontjából nem képpes arra, hogy egyik napról a másikra - otthagyva csapot s papot - áttelepüljön egy másik közösségi létbe. Vagy esetleg országhatárokon kívül  vállaljon munkát, egy hirtelen adódó szerződés kapcsán. Nos nézőpont kérdése, és indoknak igazán kiváló. De nézzük csak meg a valóságot. A kint dolgozók majd ötven százalék fekete munkás, vagyis nincs vagy más minőségben van bejelentve mint amilyen munkát végeztetnek vele. Egy külföldi honi állampolgár fizetésének tört részéért kell dolgoznia. Csalóka adózási rendszerrel találja szemközt magát, mert ebből - és még sok más szempontból sem - számít az Európai Közösség rendes tagjának. Ugyanis kettősen adózik szegény birka, már ha egyáltalán adózik. Vagyis ha legális munkavállaló akkor ha hat hónapnál kevesebb időt tölt külföldi munkavállalóként a foglalkoztatójánál, akkor az ott megkeresett összeg  után még itthon a különbözetet megadózza. Aztán ha ne adj isten, ezzel a keresettel az itthoni keresete túllépi azt a határt ami egyébként jogosulttá tette a szociális támogatások igénybevételére , akkor azt el is veszti. Vagyis amit kereshet legálisan az egyik oldalon azt szépen elveszti a másikon. Tehát mi akkor vagyunk EU tagok amikor és amilyen szempontból "hőn szeretett kormányunk" akarja. Egyébként meg csak hihetjük, hogy azok vagyunk. De úgyse ellenőrzi ezt senki. A lényeg, hogy minél több adót fizess, és örülj, hogy Magyarországra születtél! Erre mondta nagyapám;" Te tudod mit szívsz, én maradok a Fecskénél!"

Egészséges miniszterünk egészségtelen gondolatai !?

A TV2 esti műsorában Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egészségüggyel kapcsolatos megjegyzései sajnos szinte kivétel nélkül igazak. A probléma nem az egészségügy átszervezésének tényében, hanem a "hogyan csináljam!?" kérdésében van. Az is természetes, hogy ha rendet akarsz rakni, mondjuk az íróasztalodon, előtte számolnod kell a káosz fogalmával, és azzal az átmeneti idővel míg ezt csinálod. Vagyis az építést mindig megelőzi egy bizonyos mértékű rombolás is. A baj akkor van ha ehhez úgy fogunk hozzá, hogy fejetetejére állítjuk az íróasztalt, vagyis felesleges, hozzá nem értésből adódó rombolásokat viszünk végbe. Mivel látható, hogy ebben a kérdésben a kormánynak még csak halovány koncepciója sincs az átfogó és fokozatos rendezésre, ezért előrevetíthető volt a káosz, ami igazán még csak ezután következik. A 300 Ft.-os vizitdíj az a legkisebb probléma, ami ugyan mindenkit foglalkoztat, de nem old meg semmit. Ma az elektronika világában máshol, és máshogyan kellene, illene (!) megoldásokat keresni. Nem igaz az, hogy nem lehet jól csinálni. Inkább nem akarja ezt jól csinálni senki. Így kényelmesebb, és az illetékesek zsebébe jut is, marad is. A beteg, meg nem kérdés.

Sólyom László

a Magyar köztársaság elnöke, bírálta a kormányt, illetve Gyurcsány Ferencet, mivel az elmúlt időszakban végzett munkájuk nem magyarázható, mert nem tudni mi épül a rombolás helyén. Mélyen egyet értünk ! Ez majd annyit tesz, hogy munkájuk nem ér egy fapadkát sem. Nos ez így van, azonban nagyon jó az a tudat, hogy a köztársasági elnökünk nem a kormány "iderakott embere", hanem önálló függetlengondolkodású, Magyar ember mint államfő.

Orbinátor

Na ezt még nem fogod, de ha eljutsz a csoda kórházba, majd felfogod. A gyógyszert, - később lehet a sört vagy a cigit is robotok viszik ki a betegnek. Apró hiba, hogy orvos meg ápoló az oly kevés van mintha nem is lenne. Persze van, csak otthon ül és ép azon tanakszik , hogy Ő most, hol is dolgozik tulajdon képen?! Nincs rájuk pénz. Helyette volt pénz kampányra ami az egészségügyet hirdeti. Na ez egy orbitális marhaság. A robotod - ami kiviszi a gyógyszered, - meg a marhaság ami egyesek fejébe orbitális méreteket ölt, ez adja a robotokra illő Orbinátor megnevezést. Az Orbinátor II. meg az a Kormányzati központ lesz amit feltétlen meg kell építeni, bármennyibe kerül is. Van itt pénz kérem! Csak költeni kell. Meg kitalálni még vagy húsz adófajtát amivel beszedhetjük a rá valót.

Péntek8

A július 6-i adást gondolom sokan nézték, mikor is a riporterekkel szemben Debrecen polgármestere, Dr. Kósa Lajos foglalt helyet. Egy igen jó riportot halhattunk és láthattunk a Hír TV tegnap esti műsorában. Kósa megítélése, hogyha Horn Gyulát kitüntetik, akkor mi jöhet még?! Szobor Kádárnak? Miért nem Lendvai Ildikónak?! Másik gond, hogy közpénzen beszedett és fenntartott kitüntetés helyett miért nem tüntette ki a saját pártja. Nos, mikor Horn Gyula anno kiengedte az un. NDK-sokat, akkor pont Budán álltam 3 hónapos vízumért a Német nagykövetségen, mert AACHENBEN dolgoztam. Tudni kell, később itt vette át a kitüntetését Horn Gyula, az aacheni székesegyház előtti téren. Azt is tudni kell, hogy ezt az ügyet nem debreceni illetőségű hölgyek kezelték, és nem ők engedték át a menekülteket, hanem Kádár és Grósz beleegyezésével az állami apparátus, amit előzőleg egyeztettek az Orosz konzulátuson keresztül és személyes megbeszélésen is. Ne gondolja valaki, hogy az akkor úgy ment, hogy "Levágom a drótkerítést aztán menjetek Isten hírével!", mert nem így volt. Nos, talán ezért a hatalmas diplomáciai lépésért mindenképpen megérdemelte volna Horn Gyula a kitüntetést, hiszen végül is Németország vezetése is ezért adományozta neki a maga legmagasabb kitüntetését. Az, hogy Horn Gyula mit tett vagy nem tett 1956-ban, egy másik kérdés. Mint az, hogy kinek mi a forradalom, és mi az ellenforradalom. Sokan megtévesztően keverik a kapitalizmus-kommunizmus fogalmát az akkoriban választható kommunizmus-nácizmus fogalmával, miszerint Horn Gyula igazsága, hogyha nem tették volna azt akkor amit tettek, akkor most sokan nem lennének közöttünk,- igaz. Ugyanis a nácizmus győzelme sokak távozását jelentette volna közülünk. 1956 nem arról szólt, hogy ide jön a nyugat, és Happy day (!) mert Amerika, Anglia válaszra sem méltatta a (ellen)forradalmárok földalatti szervezetének segélykéréseit. Hiszen megegyezett Sztálin elvtárssal! Inkább arról, hogy egy pillanatra visszatérhet a megmaradt nyilas vezetés által egységbe fogott földalatti mozgalmi emberekből verbuvált új nyilas párt, ami olyan mértékű megtorlást vont volna maga után az oroszok, - mint ekkor már megszállók - részéről, amilyet nem látott a világ Hitler óta. Csak itt nem Dachau, hanem sokaknak Szibéria lett volna az úti cél.  Ehhez még az is mindegy lett volna, hogy zsidó vagy-e vagy sem. Megjegyzem, hogy kifejezetten jobb oldali beállítottságú vagyok, soha semmilyen pártnak nem voltam tagja, és ahol tudtam igyekeztem azon lenni, hogy  Magyarországon demokrácia, szólásszabadság, és tőke alapú gazdaság legyen. Elsők közt szavaztam a Fideszre és mind a mai napig kitartok ezen elhatározásom mellett. Ezen túl, a műsorban elhangzottakkal, Kósa Lajos minden mondatával száz százalékig egyet értek. 

 

Her Horn ?!

"Ja! Tehát azt már volt szerencsém ecsetelni, hogy ma Magyarország történelmi identitászavarban van. Aki Horn Gyula érdemeit vitatja, az a rendszerváltás idején vagy gyerek volt, vagy olyan kisstílű semmilyen politikával nem foglalkozó begyepesedett hatszázadik senki, akinek semmilyen jogalapja nincs arra , hogy mára mint felkapaszkodott majom ossza az észt!"

Nos kifejezetten nem vagyunk az MSZP. párt állásán, - ha van neki olyan - de ebben a kérdésben egyet értünk, ezért közre adjuk.

Robinson szindróma

Egyes képviselők nyári gondolatai - 34 Celsius árnyékban - ezentúl a cigarettán kívül a csokoládékra is rárakatnák a Vigyázat Hizlal! és egyéb figyelem felkeltő feliratokat. De ha mindenre felírjuk, hogy az káros, akkor igazándiból igen kevés dolog marad ami nem árt, csak használ. De persze ez a nyomda iparnak minden képen használna. A parlamentnek meg az , ha foglalkoztatná ezeket az Urakat, valami reálisabb gondolatokkal. Mert a csoki mellett káros még; számtalan mosópor, tisztítószer, - példaképpen ha hipót iszol kifejezetten rossz ötlet! - a gépjármű, a motorkerékpár, a Yact, a sok pénz, és az unalom, hogy a végeláthatatlan felsorolásnak elejét vegyem; ilyen alapon mindenre ráírhatjuk, hogy valamilyen alapon, valamilyen szempont alapján nem rendeltetés szerűen használva, nem mértékletesen fogyasztva,  káros, és az üzletek polcain lévő áruk tömkelegére rákerül egy undorító fekete keretes szöveg : Káros, Halálos, stb....stb.

Mediterrán gondolatok

Parlament elé kerül az a javaslat, mely szerint a délutáni órákban munkaszünetet kell tartani a nyári meleg hónapokban, hasonlóan a meleg mediterrán éghajlatú országokhoz, vagyis délidőtől mindenki hazamegy és pihen. Azután vissza dolgozni. Ez a nagyon nemes és bölcs döntés sok embernek fogja meghosszabbítani az életét. Azonban ha ezt is úgy tartják be mint a számítógép előtt végzett munka mennyiségét és minőségét szabályzó munkavédelmi és egészségügyi rendeleteket, félő hogy a "Magyar" módi ártalmasabb lesz mint hinnénk. Hisz könnyen csaphat át 14 órás munkavégzésbe a dolog.

Száz forintnak, ötven a fele...

"Atyám!" - figyelsz?! Ezt látom a TV-ben. Gyurcsány Ferenc kijelenti: kormánya az adócsökkentés kormánya lesz, 100 Ft-ból 37 Ft. adótartalommal. A jelenlegi 69 Ft. Vagyis 100 Ft. megtermelt haszonból 31 Ft. marad, és ez meg változik a közel fordítottjára. De mikor? Ez ugyan is kimaradt a beszédből, de én 2011- re saccolok. Leginkább nem is veszem komolyan ezt a mesét. Aki nem hiszi, járjon utána, mondhatjuk. 

Gyurcsány Ferenc kormányzásának ezer napja - hogy telik az idő - igen rossz véleményeket hagyott maga után. Persze a 2000. napja még rosszabb véleményeket szül majd. Ehhez nem jósnak kell lenni, csak egyszerű realisztikus gondolatokat kell magunkévá tenni. Egy jó cégvezető, még nem lesz rögtön jó állam fő és ez fordítva is igaz lehet. Az egészségügyi reform lépések a hozzá nem értés kirívó példája. Annyira nem hülyék az emberek, hogy elhiggyék : előbb el kell rontani valamit ahhoz hogy aztán megjavítsuk. Az egészségügyet talán nem is akarja senki igazán megreformálni. Lenne módja, nem is egy. A nyugdíj rendszer - micsoda őskövület - már haldoklik. Jó esetben már Gyurcsány Ferenc és korosztálya sem lesz nyugdíjas, mert nem lesz nyugdíj. Amit addig megszereztél, azt oszd be. Úgyhogy szerezz minél többet. Na itt jönnek a több biztosítók! Akinek többet fizettél, az többet fizet vissza, ha nem ment éppen tönkre, csődbe, vagy még keletebbre. A tömegközlekedésnél már itt ott olcsóbb az autó használat. A közgyógyászati ellátásnál meg olcsóbb lesz a magán orvos. " Dokikám kivenné a vakbelem, itt a konyhában, mert a nappalit most takarította ki a feleségem?" A közterület használatot a magán emberre még nem vetették ki, hogy bevételre tegyenek szert, de gondoljunk bele, ha  a Margitszigeten séta után kifele perkálni kell a bent töltött időért. Esetleg szelektálva; volt egy padhasználat 2 fő, stb. stb. De nem baj, lesz TGV. Budapest - Paris. 2 óra alatt ott vagy. Gondold el ! És "akinek nem tetszik el lelhet menni"

2007.06.12

Egy nagyobb lélegzetvétel után folytatjuk!

Sok érdekesség közül az elmúlt időszak két legszebben előre megrendezett konferenciája után, öröm (!) minden maradt a régiben. Az Orbán - Gyurcsány páros váltófutása nem követet helycserés támadást. Akiknek illet menniük, azok látványosan elhagyták azt a színteret melyet aztán "bizonyára" oda illőbb autentikus személyek vesznek majd át. Vagy még sem?  A korházak, az iskolák és az emberek adósság állománya a vártnak megfelelő, negatív irányba változik. A Barátok közt még mindig a legnézettebb, vagyis sok embert leköt, ami jó ómen. A rendőrség ügyeivel egy ideig mindenki szívesen és harsányan foglakozik, addig se figyel a gazdaságra - pozitív. Majd októberben felkapja a fejét, a bokrosnak is mondható gazdasági csoda megoldásának második felvonása nyitányán.

2007.06.09

Miniszterünk Gyurcsány Ferenc a legjobb döntést hozta a rendőrség régen nyugdíj érett vezetőségének leváltásával. Az a Fidesz részéről utópisztikus, hogy Gyurcsány Ferenc váltsa már le a tálca miniszterét is, - esetleg Ő maga is mondjon le,- és mindenki örül! De! Vajon tényleg a fejétől bűzlik a hal? Igazándiból nem gondolom. De ott a nyak tájékon érdemes szét nézni úgy mellmagasságtól ! Mit tehet az a rendező akinek a hírolvasó bemondója egyenes adásban hírtelen levetkőzik meztelenre a kamera előtt?! Vagy nem tud megszólalni mert ugye tele szájjal nem beszélünk !?  Az országos és a budapesti főkapitány is távozik. De ki jön mögöttük? Na ez sokkal fontosabb, mint egy egyébként is nyugdíj korhatáron lévő vezetői csapat kirúgása, ami nagyon látványos, de inkább anyagilag érinti jobban a távozókat mint lelkileg meglennének bántva. Hiszen így jár a végkielégítés, ami nem csekély összegecske e fontos pozíciókban!

Nyaralunk! Ha van miből. Ha nincs akkor sem fogunk megfázni. Vár Horvátország! Egy ugrás! Legalább tanulhatunk, hogyan kell, kellene dolgainkat hasznosítani. Egyszer hozzánk is ellátogathatna Miniszterünk, hogy megpróbálja az együttműködést, a jobbítás csodáját. Saját kis tengerén a Balatonon.

Ellenpélda ...

A lenti észrevételhez illik ellenpéldát állítani, amit az egyik neves Televízió csatorna XXI. század c. műsorában láthattunk,  vitéz Nagybányai Horti Miklós kormányzó életének rövid ám de igen frappáns , mégis átfogó bemutatásával. A "Vitéz" címet ugyan mind végig mellőzték, ( vagy én nem figyeltem..) de ez lenne az egyetlen ami nem stimmelt, és talán a legkevesebb "Vitéz" Horti Miklóssal kapcsolatban. A filmben elhangzott; Horti Miklós nem volt náci. Igaz. Körülbelül ugyan ilyen mértékben volt Kádár János kommunista. Mind ketten tették amit kellet, talán a legkevésbé fájdalmasat az ország számára. De mind két vezető elnyomás alatt, egy sokkal erősebb katonai rend parancsát teljesítette, az elnyomott és nem az egyenrangú fél szerepében, háborús helyzetben.

Hát sok ilyen filmet kellene közre adni, talán nem csak Kádár János, de Szálasi Ferenc , és minden, a Magyar történelmet vezetőként befolyásoló ember tekintetében, sorrendben, Gyurcsány Ferenccel bezárólag ,- reméljük mire ez utóbbi is elkészül, már Ő is csak egy emlék lesz népünk kis történelmében, mint volt miniszter, de akkor is hozzá fog tartozni a történelemhez. Igaz, Gyurcsány Ferenc a Duna parton csak szónokol, és nem használ fegyvereket. Ő a gazdasági megfélemlítés, megsemmisítés, a kisember, a középréteg, a vállalkozók, az általános trend tekintetében hoz olyan - egyik pillanatról a másikra változó döntéseket, amik nyomában születő határozatok totál tönkreteszik a gazdaságot. Mind ezt ráadásul még jobbítás címszó alatt el is tudja adni.

Kádár János sírhelyét, az éj leple alatt feldúlták, kirabolták. Azonban, következő éjszaka alatt - szombat reggelre - a temetkezési vállalat már vissza is állította a sírt.  Ez, mindenképpen helyes, még akkor is ha az utólagos és ismételt szertartást az eszmei jogutód pártnak van erkölcsi alapja megtartani. Az eset nagy kérdése, hogy ez egyáltalán, megtörténhetett. Második nagy kérdés, hogy a kettőmillió forintos nyomravezetői díj, az nem kevés összeg e? Harmadik nagy kérdés, hogy miért kell nekünk Magyaroknak mindig kiállítani a világ felé egy kis szegénységi bizonyítványt? Tudom, a világ nagy és lehet észre sem vesz bennünket. Vagy mi nem veszzük észre a világot ?

Halkan kérdezem, hogy Sztálin, vagy Hitler esetében - egyikőjük sem volt pozitív vezető típus- egy ilyen sírrablás előfordulhatott volna e? Ha igen, akkor mennyi lenne a nyomravezetői díj kis hazájukban? Tudom, a történelem nem szempont az általános tudás tárában kis hazánkban, főleg, hogy ne okozzon identitás zavart. De talán elemzők bevonásával mégis csak érdemes lenne új, pártállástól  független tankönyveket írni és az abban foglaltakat megtanítani a nebulókkal az elmúlt száz év valós történéseinek alapján, mert így pletyka szinten, hogy ki, mit és miért tett az adott helyzetben, téveszméket szülhet.

Amikor a Hír TV,  Nap TV lesz, - ez elég nagy zuhanás, akárhogy is nézem- olyan lesz, mint a Péntek 8 című műsor, - ellenben, nekem is 8 - amit ajánlok mindenkinek! Hogy milyen a műsor? Az a kutyát nem érdekli. Van e alapja? Igazság vagy bármi téren? Áh ! Dehogy. Lehúzós! "beviszlek a sötétbe, ebből gyere ki, ........+". A valami "szállta meg a stúdiót", bevezetőszöveg elég izgató, - de hát diétázni kellene! A kérdések bárgyúk. Látszik azt érdekli legkevésbé aki felteszi azokat. Egy két kifordított közhely, másokon való sajnálkozás, a magunk dolgainak szokásos lehordása (ide másik szó illenék) . Tökéletes tájékozatlanság, vagy szándékos ferdítés. Iskolapélda. De ebben a műsorban mindent lehet. Azt ugyan nem dobták be, hogy Hirosímát az oroszok lökték tele atombombával, de egyébként mindent előrántottak a számukra írt történelem könyvekből. Például, Hitler és Sztálin megegyezését Lengyelország megtámadásáról. Ferdítés, átlapolás, csúsztatás, heccelés, amit akarsz. Nem tudom, egy ilyen ember , adott helyzetben mit tett volna, ha rajta mullhatott volna valami is, de izgi lenne megtudni. Ki is küldeném öt év külszolgálatra, ( lehetőleg egyből Amerikába, hogy megtudja mi a politika ) és beszámolhasson a nagyérdeműnek tapasztalásairól, igaz, eredetiben, amit megélt. De. Elismerés a riport alanyának! Nem lett ideges. Kimért, és józan válaszok, a kölcsönös tisztelet fényében az Ő részéről, és egyszerű tiszteletlenség a bunkóság fényében a riporterek részéről. De a lényeg, hogy van munkájuk! Ezt a műsort nézni kell !

"Itt van Május elseje ! Ének szó és tánc köszöntse! "

-   Ünneplünk ! És ez a lényeg ! Az, hogy ellenzékben, vagy kormánypártian, az majdnem mindegy. A Miniszterelnökünk, ígér. Fűt, fát. Majd rendbe tesszük! A gond abban van, hogy mindenkinek más ez a "rend". Vagyis valakiknek biztos nem lesz jó. De akkor kinek jó ez ami van ? Akinek tele van a zsebe. Vagyis a politikusokat a "rend" nem fogja érinteni. De! Ha ideges vagy - olcsóbb a nyugi tabletta! Vegyél dupla adagot. Majd miután - " nem lesz jövőre adóemelés (!) " - miniszteri kijelentést az idei évi adóemelések, lehúzások és egyéb, az állam üres(?) pénztárcáját duzzasztó és totális gazdasági instabilitást  kibírtad ! Akkor esetleg kontrollálhatod, hogy a pénzed nem adó, hanem féktelen közszolgáltatói  -(van még ilyen?)- áremelések következtében folydogált el a gázcsövön, a vízcsövön, a villanydróton, a telefonodon, az üzemanyag költségeiden, stb. Persze akinek havi szinten meg van az "1 millió FT. ", annak ez nem gond ! Másik miniszteri kijelentés, hogy " ...a baloldalt mindig is elakarták taposni, ami öröm, hogy nem sikerült ! ". Még szerencse. A baloldalnak mindig is fenn kell maradnia, - mint múzeumi darab - csak lehetőleg ellenzékben.

Mindenkinek van véleménye! Egyik kedvenc műsorom az "Esti gyors". Nézése közben mindig sikerül valamilyen immunins idegállapotba kerülnöm, mintha csak külső szemlélője lennék társadalmunknak. Tegnap például, szívesen hozzászóltam volna, ha a TV-m interaktív lenne. De nem az. Kiss híja van ugyan, de még szerelgetnem, fejlesztgetnem kell rajta. A kérdés, melyszerint valaki azt válaszolta az illetékes elvtársak közül, hogy  a mai korházi ellátás mibe kerülése az egyén által az elmúlt 40-50 évben befizetett járulékok és egyéb államilag levont biztosítások összegéből 20-25 évnyi összeget venne igénybe akár egy nap alatt is, - enyhén szólva butaság. Nominálisan is, és elméletileg is olyan csúsztatás, amit ha komolyan gondolt az illető, nos a 8. osztályt meg kellene ismételnie. A tisztelt szerkesztő úr mai fizetése  20-25 év múlva lehet egy kiló kenyér ára lesz. Akkor Ő most túl van fizetve, vagy alul van fizetve. Az unokájának mégse mondhatja, hogy "Öcsi, én egy zsemle áráért dolgoztam egy teljes hónapot a magyar televízió neves műsorvezetőjeként".

Ho-Ho- a Nagy horgász ki sose fogott egy rendes halat. Hát ezek vagyunk. De sebaj, rendezhetünk Házi bajnokságokat. Visszanézhetjük videón, CD-n, DVD-n, de meg is festhetjük. És közben ezt mán süthetjük. Pedig milyen nagyképűek voltunk média szerte! De a részvétel a fontos! Mondhatnánk. D e nem ezt mondjuk, hanem kiröhögjük azokat akik ezt így összehozták. Most már csak a ráfordításaikat kéne vissza fizetniük, - rendre, ahogy kérték és kapták - hogy ne károsodjon a jó erkölcs, meg az Állam. :)

A kórházi ágyak, székek egyre fogynak. Ha majd azon is gondolkodni kell, hogy ki üljön  a székbe a szülésnél, - az orvos vagy a szülőnő, akkor érdemes lesz elgondolkodni azon, hogy miért is fizetünk járulékot, biztosítást, hozzájárulást meg minden féle kegyszert. Hova lesz a pénzünk? Mert ugye az engem nagyon nem tud érdekelni, hogy az előző nemzedék mit tett vagy nem tett az ügy érdekében, az meg végképp nem, hogy az én korosztályom pénzéből tartják el az ország előző nemzedékét. Az sem, hogy engem eltart e majd a következő csökkentett létszámmal üzemelő Magyarország, következő nemzedéke akit még nem tett tönkre az állam valamelyik kinövése, a felelőség nélküli politikai "elit" (?) idétlen döntései alapján.

Elbontják a Magyar Parlementet körülvevő kordont ! Kezdődhet a Camping szezon ! Győzött a józan ész !

Március 15. Nemzeti ünnep. Az ország ünnepel. Mindenki másként. Tudhatjuk, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, és hűséges stábját megdobálták tojással, naranccsal, tán még kővel is. Csurka István kijelentette ennek a rendszernek ( ejnye bejnye) buknia kell. Orbán Viktor erősen bírálta a kormány politikáját, és azt tette felelőssé az országban tapasztalható erkölcsi, anyagi romlás miatt, hangsúlyozva, hogy a népszavazás hozhat változást az ország életében. A rendőrség előkészült. Több milliárdos beruházással hatalmas erőkkel vonult ki délután Budapesten az Andrási útra. Több TV társaság lépésről lépésről elemezve közvetíti a történteket. A tüntetők hátrálnak , a rendőrök követik őket. Mindenképpen kell egy igazi összecsapás. Különben minek ez az egész cirkusz?

Ha igazán gazdag vagy, mozi helyett vidd el a feleséged bámészkodni egy utcai rendbontáshoz, - izgi - szedj neki meglepetésként egy csokor hóvirágot, és ha kifizetted a büntetést, és maradt még egy kis suskád, vegyél neki egy nyalókát. / Ha az Unióban védetté nyilvánítják a tyúktojást, a te reggelid lesz a legdrágább a régióban és még a Hiltonba sem kell éjszakáznod! /

NAPKÖZI:   Anno amikor ezt bevezették igen nagy dolognak számított. ( Női emancipáció, női munkahely teremtés,egyenjogúság, szóval ilyen Európai,  akkoron szocialista vívmányként előadott gazdaságpolitikai maszlag ) Most teljesen indirekt módon, úgy szüntetik meg, hogy tulajdon képen a szülők saját akaratukból veszik ki gyereküket a napköziből azon oknál fogva , " HOGY PÁRTUNK (!) ÉS KORMÁNYUNK (!) " - folyósítsa a családjuk számára a havonta járó 20 és 40 ezer forint közötti támogatást. Ez az összeg Európai szemmel olyan nevetséges, hogy szinte szóra sem érdemes. De egy háromgyerekes anya esetében, aki nem kap munkát mert a három gyerek mellett úgysem tudna folyamatosan munkába járni, ez a csúcs , és egyben az esély a túlélésre. Az elkapkodott rendelet arról szólna, hogy ha a gyerek napi 5 óránál többet tölt az iskolában, akkor az anya semmit nem tesz a gyerek nevelésért, ezért nem jár neki a segély, holott jól lehet, az anya, a napközi díját is ebből fizeti, sőt három gyerek után, még nem is elég ez az összeg. Az, hogy az illetékes tálca vezetője szintén - igaz havi félmillió forintos állami fizetéssel, - már csak hab a tortán! ( gondolj amit akarsz ez szabad ország csak ne mond ki hangosan)

2007.03.09

Nagyvizit !  Egy, kettő, három ! és magasabb lesz a szolgáltatás minősége ! Na ezt kapd ki! A háziorvos kijön a gyerekhez, elkér alkalmanként 2000 HU Ft-ot, mert ugye neki is pénzbe kerül a kijárás,- ami, ha csak kétszer jön ki a beteg gyerekhez egy betegség alatt, akkor is 4000 Ft.. Jár neki 300 Ft vizitdíj. Felveszi az OEP. től a biztosítási kártyaszáma után a havi kis jutalékát akkor is ha a gyerek nem volt beteg abban a hónapban. És jaj szegény háziorvos, akárhogy kalkulál sose lesz elégedett.  Na akkor kin segített ez a Vizitdíj?

SCIFI.

A szavazás az szavazás. A 2/3-os többség az 2/3-os többség. A lejátszott lemez, az lejátszott lemez. De a "tehénaljból is nyílhat még virág." Többször előfordult már! Türelem! Még három év! A rendszer megváltozik! Európai fizetések! Magas tisztességes nyugdíjjak! A rokkantak eldobják mankóikat és újra járni fognak! Felhőkarcolók Gyurcsány Ferenc képmására ! (pufajka nélkül) Megépülnek az új mozgójárdák! És ! Mindenki oroszul beszél!?

Parkolási pótdíj - avagy hogyan legyél milliomos

Ha sokat akarsz keresni vegyél egy digitális kamerát , fényképezd le a lakásod közelében álló gépkocsikat rendszámával jól láthatóan, három, négy év múlva alapíts egy jó hangzású céget, és küldj mindenkinek egy csekket. A csekken szereplő összeg ne legyen olyan nagy, hogy érdemes legyen perelni miatta, de nevetségesen kicsi sem. Postázd és várd a hatást.

Megérkezett,és mindenki örül. Főszerepben a WINDOWS VISTA. Egy kiváló platform, rendszerprogram. Nincs vírus, nincs fel nem ismert hardver eszköz, minden megy mint a karikacsapás, és még olcsó is. Ha, - Te vagy a Microsoft valamelyik munkatársa, lehetőleg Richmondban élsz, és haverod a rendszergazda. De minden kialakul egyszer csak Türelem. Eljön még mikor mindenkinek ez kell. Csak az már nem ez lesz mint ahogy a Windows XP sem hasonlít megjelenéskori önönmagára

Kedves állampolgár! Ijedj már meg valamitől ! Légyszi, légyszi ! Ha nem ijedsz meg az APEH-től, akkor ijedj meg a nemzetbiztonság instabilitásától, ha attól sem, akkor ijedj meg a tüdőráktól, ha ez sem segítene, akkor ijedj meg a tv-ben látottaktól. A lényeg, hogy zabszem se férjen a .... Ha félsz, befogod a ...... Ha befogod, az jó... Egyes évértékelő szereplők már Önmagukban is elég ijesztőek lehetnek. Sajnos Orbán Viktor évértékelő beszédében annyi volt a szemenszedett hazugság, mint ágyadban az UFO. DE a lényeg a lényeg, ha vasrácsokról, meg lövöldözésekről álmodsz, akkor biztos nem fogod hiányolni az Európai méltóságod, szabadságod, és észre sem veszed, hogy mennyire néznek címeres ökörnek saját kis hazádban. Gondolod, hogy aki kempingezni akar a parlament előtt az tényleg lőgyakorlatokat vesz , hogy ezt elérje? Miért nem kerítik le azt a részt amire szükségük van a képviselőknek és a személyzetnek a munkához. A többit ki is adhatnák. Parlamenti Camping ! Egy nap egy húszas / fő. Figyeld meg, nem sok kempingelő akad majd. Persze van még tér másutt is Pösten és Budán - csakhogy meg ne halj bután. De megoldás mindenre van, és nem mindig a megtorlás vagy az erő deklarálása a legüdvözítőbb megoldás, pláne olyan efektekkel fűszerezve, amiből az is leszűrhető, hogy a rendőrszékház megtámadása, esetleg olyasmi amit a történelemkönyvekből már bőven ismerhetünk. Cézár és Hitler alkalmazta, csak az ismertebbeket említve, - támadd meg magad az ellenség képében.  A YouTube filmjét egyébként azt amit a TV-k bemutattak mint fenyegetést, érdekes módon nem találod a YouTube háza táján.

Hmmm.....MuSZ. Vagy HUMUSz? Na ezt figyeld. Emelik a villamos energia árát. Ez önmagában nem hír. De, hogy mennyivel, az már lehet hír. Miért emelik a villany árát? Mert nem terem elég belőle. Ha külföldről vesszük csak drágább lesz. Ha itthon termeljük, meg nem tetszik senkinek. Ugye semmiből nem lesz semmi. Ez az energia alaptörvénye. Akkor mit tegyünk. Most kéne Harry Potter. Évekkel ezelőtt egy atomreaktor épült volna a Dunán, de a Zöldeknek fontosabbak lettek a békék meg a gyíkok meg hülyének nézték a tudományos oldalt annak tekintetében, hogy az erőmű mily káros. Na ez oda lett. Most sok kis szél erőmű épül, hátha az segít. Ha majd annyi lesz belőle mint amennyi akácfa van Magyarországon akkor biztosan. Polgáron elindult egy beruházás. Minden engedélynek eleget téve. Ekkor jött a HUMUSZ. " Ez káros! Le kell bontani ! " Lehet igaza van. Lehet csak kimaradt valamiből.  A másik tíz szervezet és a Minisztérium aki engedélyezte nem tudta mit csinál. Te ezt elhiszed? Lehet. De akkor marad a bicikli generátor. És tessék tekerni ! Egy mosáshoz egy hétig kell kemény 120-as tempóban nyomni. És környezet barátként ne mosóport hanem homokot rakj a gépbe! Ja, és a szívedre vigyázz!

Az FSF. / Free Software Foundation / a Novell Linux disztribúciók árusításának betiltását tervezi, mert a Microsofttal kötött Novell szerződés egyszerűen lehetőséget nyújt  a Linux mint szabad szoftver megszüntetésére. Vagyis a vak is látja, hogy a Microsoft úgy akar segíteni a Linuxon, hogy az lehetőleg soha többé ne kerüljön az útjába. A NOVELL csak eszköz a Microsoft kezében céljai eléréséhez. (de ezt már jó régen sejtettük, olvasd lentebb)

Február 12-ig az Elektronikus Bevalláshoz kell regisztrálni minden vállalkozónak és magánszemélynek az Ügyfélkapu kormányzati portálon.

Február 16-tól 90 nap áll rendelkezésre a jogosultaknak, a gépkocsijuk regisztrációs adójának visszaigénylésére. A Vám és Pénzügyérség csak a törvényben meghatározott részt téríti vissza az érintetteknek.

Gyurcsány Ferenc országjárása során sokat tanulhatott azokból az apró eseményekből  amik érték. Reggelire biztos nem fogyaszt sem tojást, sem narancsot. Szerencse, hogy hazánkban a kókusz nem őshonos.

Meghalt Illés Lajos az Illés zenekar alapítója. Életének 65. évében.

A legendás Illés zenekar 1965-re alakult, tagja volt Bródi János (gitár, furulya, billentyű, ének), Illés Lajos (billentyű, ének), Pásztori Zoltán (dob), Szörényi Levente (gitár, ének) és Szörényi Szabolcs (basszusgitár, ének). Zenéjükkel meghatároztak egy zeneművészeti korszakot Magyarország művészeti életében, és dalszövegeik egy nemzedék gondolkozását formálták újjá.
 

Debrecenbe kéne menni..

Debrecenbe érkezet Csütörtökön Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Volt ott minden. Ünneplő tömeg (3fő) Tüntető tömeg (250fő) Villamos duplán, hogy a miniszter ne lássa a tüntetőket. (fülembeforróolmotöntsetek....) Nem is hallotta hogy éltetik feslett szavakkal munkája gyümölcsét, Önnön magával egyetemben. Emberes, de végig mosolyogta az egészet, hiszen jött, hogy "szembenézzen". Hát jól elszemezgethettek egymással. Másnap, Orbán Viktor hálából lebontotta a Budapesti Kossuth téren a rendőrkordont. Nem volt ez lezsírozva?! Csak úgy véletlenül. Kapott is Debrecen mint rendes ellenzék akkora támogatást, hogy abból az egész város megszépülhet. (persze a szépség relatív) Ja; aznap az iskolákban a gyerekek ünnepi kaját kaptak, amiből nem hiányzott a főtt tojás és a narancs. (abba a sok C vitamin )

(ezt elkúrtuk)

Az éves háztartási villamosenergia felhasználás egy tizedét teszi ki a készenlétben hagyott készülékek és a számítógép kikapcsolás nélküli üzemeltetése. Jó választás még a padlófűtéses helységben, vagy meleg szobában üzemeltetett hűtőszekrény. A villanyszámlán garantáltan meg fog látszani. A gáz vagy hőmennyiség fogyasztásunk csökkentése érdekében meggondolandó, hogy kimenjünk e friss levegőért vagy inkább engedjük be az ablakon. Bár a bérházi lakások szellőzése sajnos sok esetben automatikusan megoldott.

Meghalt ma hajnalban az a 26 éves rendőr akit tegnap szolgálat közben társa lőtt mellkason. Az ügyészség vizsgálatot indított az ügyben.        A balesetet okozó rendőrt felfügesztették állásából.

Mi van a bugyiban?

Jövő héten.  Ki derül - Ki sírhatnám. Négy egymást követő este főműsor időben hallgathatjuk és nézhetjük szeretett Gyurcsán elvtársunkat, a 'Patriarkát"  a nagy "Vezírt" , az új " Minden tudás egyeteme " professzorát. Mellesleg Miniszterünket, akit azok a birkák választottak meg akikhez most szólni kíván! Meghallgathatjuk miért lesz rossz egy kicsit, hogy jobb legyen majdan. ( megtudhatjuk hogyan kell "elkúrni" (most ez hosszú vagy rövid ú)) Lesz grafikon meg minden tudományos segédeszköz a szertárból. A talpalá valót az Omega együttes Fekete pillangó című száma szolgálja útmutatásként. Bár ez még változhat.  A műsorvezető: Friderikusz Sándor. Az izgágáknak; Nem dobálni, a TV képernyője általában törékeny !! / Az úszóedzőm is azt mondta:" Most lenyomom a fejed tízpercre a víz alá, hogy utána értékeld az levegőt! " /

Magán vélemény a cikkhez: itt biztos mindenki egyetért, hogy az egyetlen járható út az Európai Unió Magyarország számára. Az azonban nem fer, hogy EU-s költségeket és terheket raknak ázsiai fizetésű emberek nyakába. A terheket nemcsak a vagyon de a fizetések arányában illene felvállalni és ráruházni az emberekre. Mint többek közt Európában.

az emailben beküldött cikkeket moderálás után változtatás nélkül közöljük

Két paraszt beszélget:  Te, minek jöttél föl pestre?

                                        Viccet tanulni ! A család küldött.

                                        Igen?

                                        Igen.

                                        Hát én tudok egyet.

                                        Mond mán!

                                        A fiatalabbik odateszi a kezét az áruház kirakatüvegére.

                                        Na bátyám! Most a fokosával csesszen egyet a kezem-fejire!

                                        Az öreg kétkedve néz, de hát a vicc az vicc!

Durr bele akkorát üt a fiatalabbik keze fejére amekkorát csak bír. Persze az elkapván a kezét, a kirakat összetörik. Az öreget elviszik a rendőrök. Ül a fogdán négy napot, aztán haza engedik. Otthon leszáll a vonatról, a fia már várja az állomáson.

                                        Na apám! Tanult viccet, nagy Budapesten!

                                        Tanultam hát!

                                        Na ! Mondja mán!

                                        Jól van, jól van, csak ne siettess édes fiam!

Az öreg a fia kezébe nyomja a fokosát, egy lépést arrébb áll, és a homlokára tett kézzel mondja a fiának; Na fiam! Most a fokossal csapj egyet-amekkorát csak bírsz - a kezem fejire ! Hát a fiú igen csak néz az apjára, de mán annyira vágyik egy jó viccre, hogy megereszti a fokost.

                                        Mikor otthon a fiú belép az előszobába már az egész család várja Őket! De csak a fiú lép be az ajtón

                                        Hát az apád?

                                        Hol van? - kérdi az anyja.

                                        Az Öreg?

                                        Hát ott viccelődik az állomáson az árokban !

A SONY bejelentette 1080 soros első igazi LCD. HD. TV -jét a Bravia-t. Egyben 2009-től várhatóan megszünteti az analóg televíziók gyártását. A három dimenzió visszaadását lehetővé tevő technológia ára ezáltal egyre több ember számára lesz elérhető. A háromdimenziós televízió adások csak HD kamerákkal felvett műsorok sugárzásában érvényesülnek, ha azokat több kamera egyidejű alkalmazásával rögzítették.

"Bolond az a juhász  aki szegényen tartja birkáit, mert ha Ő nem eszik a birkák még eltartják, de ha birkák nem esznek, akkor minek a juhász?" - Hm.. Ezt a parlamentbe is fel kellene olvasni !

 

A Microsoft és a Novell közös testvériségéből egyre több jó dolog fog fakadni, csak egy kis időre van szükség, míg sikerül elérnie a Microsoftnak, hogy minden veterán elhagyja a Novell fedélzetét. Hát így kel olcsón venni valamit. Nem megvesszük, - átvesszük. Utoljára a Samba project fejlesztő atyja hagyta el a céget.

A Debreceni Kenézi kórházban a leépítések száma elérheti a 250 főt, mellyel a kórház éves szinten 100 milliós megtakarítást ér el. Ez által egy esztendő alatt megtakaríthatja a korábban keletkezett 1 milliárdos deficitjét. További 250 fő elbocsátásával ugyanennyi nyereségre számíthat, ebből telik a fogyóeszközkészlet feltöltésére. Ha még 500 főt elküld, már a műszerezettség szinten tartható lesz a szükséges gépek cseréje után. És legvégül ?!

 A gáz-ártámogatás és a távhő - támogatás plusz bevételeiből a kormánynak továbbra sem sikerül vélhetően, - megvennie a GAZPROM vállalatot. Mivel dúskeblű  olajmezőkkel sem rendelkezik kicsiny országunk, a bevételek szinten tartását további pl. asszimilációs adóval lehet fokozni.

Minisztériumi felügyelet alá kerülhetnek jövőre a Volán társaságok. Kóka János gazdasági miniszter szerint a közlekedési és az energiapiac reformja a legfontosabb feladat 2007-ben.A közlekedési reform keretében a Volán-társaságok várhatóan 2007 elején a minisztérium felügyelete alá kerülnek. Fejlesztések kiterjednek a vasút átalakítására, a tömegközlekedés és áruszállítás előtérbe helyezésére, összehangolására. Az energiapiac liberalizációja már csak hab a tortán. Egyszerű szolfézs gyakorlat. Sok sikert hozzá!

Várhatóan nem lesz mindenütt fehér karácsony. De előtte vagy utána eshet a hó ! Az átlagosnál melegebb időjárás várható még január első napjaiban is. Aztán majd egy kicsit jobban kell felöltöznünk az átlagosnál.

2008-tól ingyen utazhatunk !

Ha valaki kifizeti helyettünk a költségeket! De ezt már most is megszavazta a parlament.

Nagyot fejlődött kis országunk! Ott tartunk mint húsz ével ezelőtt. Az Euró mint fizető eszköz talán a gyermekeink játékszere lesz, mert mire belépnénk az Európai Unióba esetleg már nem is lesz hova belépni. Miért? Senkinek nincs három élete, hogy kivárja - és ki kártérit azért mert ide születtem ?! Emlékszem, volt egy gyerek vicc " Japán és Kínai elmentek ..........i, japánnak sikerült Kína meg elterült " ez amolyan kis ledegradáló viccecske volt anno! Ez most, hogy is van? Kik is előztek meg bennünket 30 év távlatából gazdasági és életviteli szinten egyaránt? Sorolhatnám Japán, Dél-Korea, Kína, a volt keleti blokkból Lengyelország, Cseh ország, talán már a volt NDK-is, lassan Románia is aki hamarabb fog EU. tag lenni mint mi. Megkockáztatom, hogy joggal sorolhatnám még a sort. Úgy tűnik mi örök másodikok , harmadikok vagyunk. Persze levest nehéz villával enni. Kapitalista gazdasági és szociális társadalmi kultúrát, meg nem lehet kommunista módszerekkel felépíteni.

A Szlovákiában bevezetésre kerülő - a lakhely tengerszint  feletti magasságának függvényében járó állami kedvezmények - sok új gondolatot hozhatnak a törvényalkotók tárházába. Itt a 270 méteres tengerszint alatti lakhelyeknek,- településeknek,  nem jár majd állami kedvezmény, ami természetesen nagy részben a magyarok lakta terülteket érinti. 

Elkészült nagyjából, és februárban nyilvánossá is válik a nagy mű, az új gazdasági csoda a legújabb Gyurcsány pirula.

Ennek hatására;- átértékelheted, az életed,- úgyis eladsz mindened - a kocsira félre tett pénzedből kifizetheted a táv-hő és egyéb közüzemi díjaidat, a fizetésedhez mikro méretű pénztárca is elég lesz, és nem lesz több gondod a lakás eladással, - keletkező tartozásaidba az állam beszámolja szerény hajlékod értékét - törlesztés képen. Emlékeim szerint Romániában nem ritka az emeletes lakások erkélyajtain vagy ablakain kidugott füstölgő kályhacső és Ukrajnában is láthatunk ilyet. Lehet, hogy hozzá fejlődünk ehhez a rendszerhez ? Elvégre Magyarország ha innen nézem Európa, ha onnan akkor meg a keleti blokk ?

Három kívánság....Három a Magyar igazság....Három  javaslat.... de mi van a negyedikkel?

Jut eszembe....; összeadtuk az elbocsátások beígért létszámát, és kiderült, hogy közzel 65000 embert tartanak fölöslegesnek a tálca illetékesei a közszférákban és az azt kiszolgáló ágazatokban valamint az egészségügyben. Ez nem sok? Tudni illik Magyarországon közzel két és félmillió ember dolgozik aktívan,- a többi valamilyen okból ezt nézi.(ez egy szomorú tény, ti: több a beteg, nyugdíjas, rokkant vagy munkanélküli, mint millióival nem bíró ember) 

A két és félmillió, igazándiból egy sincs mivel több ember álláshalmozó, egy kevéske meg fiktív, egy kicsit kevesebb meg nem létező személy, még kevesebb rész aki véglegesen külföldön él de még itt van bejelentve, elenyésző hányada már halott de még felveszi a nyugdíját , járulékát. Ebből megint Hofi-matek lesz a tíz disznó végeredményével. Másik kérdés, hogy ha ennyi ember valóban felesleges, akkor aki ezeket  az úgymond "felesleges" státuszokat létrehozta, azokat kifizette a " köz " zsebéből, neki mi a felelősége ?

Nagy kérdés, hogy KI (!) - ejtette teherbe GOLO  ( a kép álcázás a személyiségi jogok miatt ) anyját ! Nekünk van egy sejtésünk, az embernek nem lehet minden gyereke President Übermans. Főleg ha szerények a képességei a nemzés terén.

GOLO

Hamarosan bemutatkozik Magyarország legnagyobb üzleti vállalkozása mely a gáz üzletág Európai alapjait hivatott átrendezni.

Michael Schumacher egy kimagasló erkölcsi győzelemmel köszönt el a Forma 1 sporttól !

A defekt ellenére 4. helyen végzett körhátrányból Brazíliában, ami defekt nélkül fölényes győzelmét jelenthette volna a jelenleg utolsónak tartott futamán.

 

Teszt korszakban a T-online által hamarosan bevezetésre kerülő T-HOME box mely az internet alapú televíziózás, egyben az igazi digitális TV adatátvitelének hazai megvalósulási formája. Lehetőséget nyújt a műsorokon belül történő visszajátszásra, a műsorok későbbi időpontban történő megtekintésére, azok felvételére. A felvételek egyenlőre nem menthetők csak 24 órás időtartamra- ennyi a kölcsönzési idő. A Videó-tárból több kategória között kereshetünk és tölthetünk le filmeket, a vígjáték a horror, a dráma valamint a gyerekeknek és a felnőtteknek szóló filmek skálája egyre bővül, érdekes módon zenei produkciók nincsenek. A kölcsönzési díjjak elviselhetőek. Már csak a szolgáltatás ára kérdéses. A kapcsolat sebessége 2Mbit/s.

Magyarország politikai elitje!? Hát erről mindenkinek van egy véleménye, de vajon mi? Ha megírják, mi itt közre adjuk!

levél

Meg nem nevezett forrásra hivatkozva; több magas beosztású magyarországi közéleti személyiség folytat illegális gyémánt kitermelést és kereskedelmet Dél Afrikában, sértve ezzel a Magyarországon érvényes Vám és Deviza törvényeket, a Bank törvényt, és a Btk. egyes paragrafusait.

A Windows VISTA platformot lehetőleg erős adottságokkal rendelkező 64 bites gépeken ajánlott futatni, egyébként egyes adottságai nem lesznek kihasználhatóak, és eredményül könnyen kaphatunk egy gyakran belassuló operációs rendszert. Ez természetesen nem vonatkozik a dualproceszorokkal működő 32 bites erőgépekre . A VISTA " Beta " felhasználói / Beta változat a szoftver próbaverziója volt / jelentős vásárlási kedvezményben részesülhetnek, amennyiben regisztrálták a " Beta " változatukat a Microsoft megfelelő weboldalán és ezáltal tesztelőiévé váltak a próbaverziónak.

Gyurcsány Ferenc is célba ért - gratulálunk- a Budapesti Nike nemzetközi félmaratonon. Reméljük indul a Paris - Athén nagymaratonon is !

Magyarország kormányzata jó döntéseket hozott. Az így adódó többletbevételekkel eltüntethető lesz az előző nyolc év sara. Azonban sem az államadósság rendezésére, sem a közeledéshez ( gyengébbek kedvéért = konvergencia ) szükséges pénz és főleg nem az ebből megépített,  közműhálózati infrastruktúra nem fog megvalósulni. A bevételek eltüntetéséről ugyanis arányosan fognak gondoskodni az illetékesek. Drága nő az EU. !- de ezt már megénekelték !

Augusztus 20.

Ki a felelős?

A nagyviharban tolakodó emberek, a fa, a szél, vagy esetleg aki nem szólt időben? De mit mondhatott volna, "Hé emberek! Marha nagy vihar gyün !!!" Hittek volna neki? Szerintem nem. A fa mért dőlt ki? Mer felázott a talaj, mert öregvolt a tuskó? Vajon a Nexus kft embereinek kötelessége minden fát meg cibálni, hogy ha jön a vihar esetleg... Ilyen alapon a tetőket is átpakolhatnák, mert ugye egy lehulló cserép is okozhat súlyos sérülést. Mint látni, azonban a meteorológiai szolgálat ügyeletese viszi majd el a balhét. Szerintem Ő a legkisebb pont ez ügyben. Ahogy az lenni szokik nálunk.

     Megjelent az első Linuxos Mobil telefon ! A Linux rendszerű mobil egyenlőre kereskedelmi forgalomban nem kapható, de a kísérleti darabok színe zöld és mellőzik a vírusok befogadását !

 


"A jövőben szigorodni fog a Windowsok eredetiségét ellenőrző program és a felhasználóknak egyre sűrűbben kell majd bizonyítaniuk, hogy legális operációs rendszert használnak. A Microsoft a Vistába is beépíti az eszközt, valamint bevonja a programba a PC-gyártókat.
Microsoft júliusi partnerkonferenciáján Michael Sievert marketing-vezető, arra utalva, hogy a egyes kisebb PC-gyártók körében bevett szokás a gépekhez kalóz operációs rendszert adni, ezzel árelőnybe kerülve az olyanokkal szemben, akik legális, jogtiszta Windowst telepítenek a számítógépekre.
A vállalat egyelőre nem részletezte a Windows Geniune Advantage (WGA) programmal kapcsolatos terveit, a cég képviselője csupán annyit közölt, hogy az eredeti operációs rendszert használókat megkülönböztetett bánásmódban kívánják részesíteni. "  HWSW. hírforás.
 Ezt a hírt Bill Gates  februárban már előzetesen bejelentette  Californiában.  (olvasd lentebb)A Meteorológiai intézet igazgatója nyilvánosan kért elnézést amiért , hűvös nyarat jósoltak munkatársai. Most nyugodtan visszavonhatja !

Vásárlási szándékát jelentette be az AMD. az ATI. felvásárlására, azzal a céllal, hogy olyan olcsó processzorokat gyárthasson, melyek a grafikus vezérlőt is tartalmazzák.


Alakul a (molekula..) Windows VISTA és a Linux Suse. A tapasztalatok azt mutatják, hogy  mindkét platform hasznosítja egymás jó tulajdonságait, és a fájlkezelések, algoritmusok egyre közelebb hozzák egymáshoz a két platformot.

A sorompókutya lényegében egy adóvevő rendszer, amely a vasúti átjáróhoz közeledve, a fénysorompó piros jelzésére, rádiójelet bocsát ki, amely hatására a gépjárműbe elhelyezett vevő hangjelzést ad, ezzel figyelmeztetve a vezetőt a veszélyre. Mindenre van jó megoldás !

Nem csak a Windows új Vistájával vannak bajok, de a Linux Suse 10.1 is hibádzik.

Rossz adórendszert kitalálni, és bevezetni csak addig lehet, amíg van adózó társadalmi réteg. Viszont ez fellendítheti a feketegazdaságot,és majd megint jön a "hozzuk be a repülő teáskannát, mert azt jól ellehet adni feketén" korszak.

Bill Gates 2007--től nem kíván aktívan részt venni a Microsoft szoftverfejlesztéseiben. Milyen igaza van?!

A Svéd Munkaügyi Minisztérium, valamint a Norvég Hadügyminisztérium után, Németországban a teljes Felső Bajorország területén, minden hivatalban átállítják a számítógépes hálózatokat a Linux Suse rendszerre, beleértve a szervergépeket is. Ez naponta több száz számítógép átállítását jelenti. A munkálatok várható befejezése 2006 szeptember vége.

Jó kormánypolitikának ígérkezik az adók, az üzemanyagár, és a közüzemi, közműi költségek növelése! A sok csődbemenő és eladósított vállalkozások után már csak egy statisztikát kell majd figyelni, a munka nélkül csellengőkét. Ehhez valóban nem kell túl sok miniszter és az adminisztrátorok, hivatalok száma is elég lesz. Az EVA. fizetők is fognak örülni a 25%-os kulcsnak talán örömükben vissza állnak általános adófizetőnek. Hiszen azért választották az EVA kulcsot, hogy egyszer majd hátha ugyan annyit kell fizetniük, mintha nem választották volna.  A kezdés, fenomenálisan indult, de félő, hogy jó Magyar szokás szerint a végkifejlet megint csak a posványos balfogás lesz. Kedves Mátyás, ha nem töltenél annyi időt Attila kardjának  keresésével, besegíthetnél egy kicsit!

A GOOGLE csapat fejlesztései túlmutatnak az ellenük ágálókon. Az üzembe állított Enterprise űrállomásuk segítségével sugárzott térképrendszerük bármelyik erre alkalmas - xhtml böngészővel rendelkező - mobiltelefonra képesek odavarázsolni a Föld térképét és azt a rendszer segítségével a telefon úgy kezeli majdnem, mint egy GPS. vevő. A rendszer még nem tökéletes, az utcarészletek még nem mindenütt - az USA. egyes államain kívül- pontosak. De ekkora adat állomány kezelése esetén már az is csoda, hogy működik. A Google Maps nem túl gyors, de a fejlesztések és a jelenlegi próbaüzem után ez várhatóan megoldódik.

Másik igen jó szoftver fejlesztésük a Google Sketch-UP, ami egy drótvázas tervező szoftver mely képpes a drótváz alapból azonnal 3D-s képek előállítására. A rendereléstől kezdve minden grafikai pech megtalálható a bővítési lehetőségek között. Kivalló lehetőség grafikusoknak és tervezőknek egyaránt. A szoftver béta verziója ingyenesen letölthető, és a  Google Earth programmal kiegészítve nem csak jó szórakozás, de kiváló eszköz is lehet a hozzáértők kezében!

Az Internet árnyoldalán

Sir Tim Berners-Lee a világháló feltalálója a Web jövőjét tárgyaló konferencia nyitóülésén arra figyelmeztetett, hogy ha az amerikai "kétlépcsős" internetet megvalósítanák, akkor  a hálózat belépne "sötét korszakába". "Ami véleményem szerint ez ügyben a legfontosabb, hogy csak egy Web létezik" - hangsúlyozta. "Bárki, aki megpróbálja kettévágni, rájön majd arra, hogy az ő szelete unalmasabbnak tűnik mint a másik."
Nos az internet feltalálójának teljes mértékben igaza van. A "külön tartalomért külön díj beszedése jár" elvén működő többlépcsős internet a világ kisebb és szegényebb országaiban az internet elszegényedéséhez vezetne, mert a tartalom szolgáltatók egyre többet kérnének a tartalom megtekintéséért, amit egyre kevesebben engedhetnének meg maguknak. Egy jó foci meccs megtekintése nem biztos, hogy megérne ugyan annyi embernek +10$ mint amennyin megtekintik a szolgáltatás vagyis az internet áráért. Eleinte a multinacionális cégek még eltartanák ezt a net rendszert, de látva a látogatottsági statisztika csökkenését, és ezáltal a reklámdominancia visszaesését, előbb utóbb elállnának a plusz fizetős internettől.

Mezőgazdasági miniszterünk szerint 160 literre növelhető a tej fogyasztás Magyarországon. Ez a kijelentés a Tej világnapja alkalmából hangzott el. Erre a kampányra xxx milliót elő is irányoztak. Ha ezt beépítik a tej árába, és ez állttal olcsóbb lesz a Magyar tej, akkor Csehországban, Olaszországban, Németországban, stb.. csökkenni fog a tej ára, mivel mi,  Magyarok, jószerint nem Magyarországról származó tejet iszunk. Ha beépítik a sör árába, azzal még nem lesz vonzóbb a Magyar tej,- a kalácsba meg úgy se jó a sör tej helyett. Mi itt a megoldás? A sörös palack - tejet rejt ! A tejet rendes áron vesszük át a termelőtől,- " Magyar embör, Magyar töjet iszik",- ha nem is napi rendszerességgel de kétnaponta bedobhatunk egy zacskóval!

Jön a Windows VISTA. Az AMD. processzor gyártó cég 2006 novemberére ígéri az optimalizált processzorok várható megjelenését a Windows Vistához.

 

A nem rég megjelent NOVELL Linux Desctop 9.1-es verzió megvásárolható a NOVELL honlapján. Ára 50 $ / év. Csak regisztrált felhasználók kapják meg ilyen kedvezményes áron.

A SUSE Linux Enterprise Server Box verzió 389 $, a frissíthető változat 799 $  és évenként ugyanennyi a frissítés amit előre kell kifizetni.

A SUSE Linux 10.0 DVD változata 59,95 $.

Jön a Bokros csomag 2! Ez nem vírus irtó, - és nem játszik benne Angelina Joli - de irtó emlékezetes lesz!

A mi kis gazdaság tanunk. 

Általában tapasztalható, hogy míg nem voltunk EU. tagok, az Európai Unió tagországai voltak a minta, az összehasonlítási alap. Most miután,- ugyan még nem teljes tagként - csatlakoztunk ehhez a közösséghez, egyre inkább Amerika a példa. Az ember mindig többre vágyik. De lépjünk csak vissza kis hazánkba. Amerikához képpest, ötöd  annyit keresünk, háromszor annyit adózunk, és majd ugyan annyit költünk. Igaz, mi majd bele döglünk, és az iskolában nem tanítják, hogy  hogyan kell mosolyogni. Talán mert tudnak valamit?!

Amerikában egyre több jómódú iskolában taníttatják a gazdag szülők gyerekeiket Kínai nyelvre. Ez a jövő. Hiszen a Kínai ipar és üzleti lehetőségek , az olcsó munkaerő egy második Japánt formálhatnak Kínából. Tajvan a minta. Előbb utóbb a Magyar gyerekek is tanulni fogják a nyelvet. Én már kihagyom ezt a lehetőséget, mert ha elolvasnám a Háború és Béke című könyvet felülről lefelé, félek más értelmet kapna az életem.

Ecopolytiszem lett!

Egyesek úgy érzik megvehetnek téged kilóra. Kettesek úgy, hogy az üzletben van tartás és erkölcs (köszönet érte). Hármasok minek vannak ott. Feri bácsi üveggyöngye! Nos ez az ország ezért tart ott ahol tart. Ez nem tisztességes! Remélem - bár jól tudom, hogy az adásba kerülés és a felvétel forgatása között, legalább és minimum három hét telik el - valaki holnap elmegy Feri bácsihoz és megveszi az egész know-how-t annyiért amennyit ér. Tisztességes alapon, tisztességes feltételekkel, és ha már szponzor ként adja magát, akkor a későbbiekre vonatkozó kötelezettségeit is felvázolja.. Ja és 70 millió alatt ne akarjon senki repülőgép sorozatgyártást beindítani, még kétszemélyes gépek esetén sem.  

Az Internetezők tábora bármely hihetetlen is 75%-ban a közép és idős korúak között keresendő. Ez érthető is, hiszen ők több idővel és több pénzzel rendelkeznek az Internet adta lehetőségek felhasználásában, legyen az csak információ szerzés, vagy vásárlás. Amerikában kilenc millióra tehető az 50 és 75 év közötti felhasználók száma. Nálunk a Szeretet Otthonokban még nincs internet!?

Végleg befejezi Júniustól a Microsoft a Windows 98 további fejlesztését. Ez két éven belül végzetes lehet a felhasználók számára, vagyis kénytelenek lesznek új Windows után nézni. A Microsoft még öt évig garantálja ugyan  Patch-ek kiadását azonban ez a Windows 98-on futó egyéb szoftveralkalmazások gyártóira nem vonatkozik.

2006.05.05

Debrecenbe megy a Lidl!

Debrecenben is áruházat nyit a Lidl élelmiszer áruházlánc. A Jégcsarnok mellett, új beruházásként 300 millió forintért vásárolt területen. A szerződést Kósa Lajos a város Fideszes polgármestere írta alá.

Kis országunk nagy politikai színterének egyetlen igazi győztese Dávid Ibolya az MDF. elnök asszonya. Elmondhatja "megcsináltuk" ! Ezt a megnyert és talán tovább növekvő bizalmat, és reményt, hogy az MDF. újra önálló és nagy párt legyen csak egy önfeledt aláírással ronthatja el, amit talán ő is így lát. Vagy még sem?

Nem zörög a haraszt ha nem fújja a szél!?

- mondottá volt öregapám, igaz ő még nem sokat tudott a mobil telefonokról. Tehát az Angol , Svéd kutatásokkal ellentétben mégis csak lehet agydaganat és mobiltelefon használat között összefüggés a legújabb Svéd Nemzeti Munkavédelmi Intézet felmérése szerint.(eredeti cikk) Nos van olyan ismerősöm, aki ha nem telefonál, akkor félő, hogy nem is vesz levegőt. Vele mi lehet, most a helyzet? Meg is kérdem tőle van e már neki ilyen újfajta agydaganata- mert ugye a magyar ember bukik az újdolgokra- persze ha csak régi van, az nem érdekel.

 

Ki nyer ma? (ez két hétig aktuális kérdés marad)

Nem Juhász Előd műsora! Szörényi- Bródi: Mond Te Kit választanál!  Négy Gidát ellet egy kecske aminek csodájára járnak az emberek. Lesz e négy párt a parlamentbe? Én kire szavaztam?? Az üres borítékért nem adtak semmit. A normál borítékba a szavazócédulák bele tétele szinte lehetetlen volt!

 

A négy párti részvételről; talán nem csak a műsorközvetítés részleteit sikerült egyeztetni a műsor előtt, hanem a mondandókat is. A korrupció megszüntetése az egyetlen pont amit mindenki egyforma lelkesedéssel akar megszüntetni azonban félő, hogy ez az intézkedés más, súlyosabb következményeket von majd maga után - ha komolyan gondolják- mint amilyen az alapprobléma. A "Tisztakezek minisztériuma" - ez vagy vicc  vagy valami érthetetlen dejavu érzés a korlátlan hatalom demonstrációjára egy bizonyos jogcímen.

Kis országunk, nagy vitája. Az egyik fél a múltat ajánlgatja, hogy az mily jó volt,- ergo a jövő még jobb lesz. Ja a piar menedzsernek azért levonnám a fizetéséből azt az ötlet díjat, hogy a tudatlanság  látszatának keltése előnyt jelent a választásokon. Nem szabad az elődök ruhájába bújni,- esetleg szűk lehet. Főleg nem egy dinamikus , jól motivált és igen tájékozott, statisztikailag is,a számok halmazával könnyedén játszó - ellenféllel szemben. Azzal a helyzeti előnnyel, hogy most ő a miniszter. Nem utolsó sorban ajánlottam volna vissza nézni azt a videót, mikor is Orbán miniszter jelölt Úr szállt vitába Horn Úrral, és akkori dinamizmusával, jövőbe tekintő látszólag is perspektivikus innovatív jövőképével és építő kritikájával győzött is. Viszont most ő vesztett ebben a vitában. Kíváncsi vagyok bejön e ez a módszer. Szerintem nem. Az előző választáskor fellépő helyzet, mikor is a TV vitán vesztes, esetlen igazándiból nem túl jó beszédkészséggel fellépő miniszter jelölt nyert, nem ismételhető. Egyébként Angliában a miniszterek igencsak hangos, sokszor nyomdafestéket nem tűrő hangnemben vitatkoznak, vagy inkább oktatják ki egymást. Ezt természetesen TV-ben és rádióban bárki hallgathatja, illetve nézheti. Nem ártana kis hazánkban egy ilyen párbeszédes vita legalább úgy negyedévente a TV-ben. Talán nagyobb önkontrollt jelentene a résztvevők számára, és egy kis odafigyelést az ország embere, a nép számára. Persze ettől még senki sem lesz Mátyás király!

Emberek! Itt jó világ lesz! Már be is adtam a felmondásomat! Nem dolgozok. Egy újvilágban? Minek? Jön a Kánaán!Többen állítják,- biztos igaz! Már harminc éve mondják, "ezután jobb lesz", most biztos sikerül. Kik mondják? Hát, mondta a Kádár "elvtars",(!) a Górsz elvtárs, a Horn elvtars, az Antal elvtárs, az Orbán elvtárs, a Gyurcsány elvtárs- ezek csak tudhatnak valamit! Hát ha az elvtárs kifejezés a közös elvek vállalására irányul és ezen elvek az ország építését, előbbre menetelét szolgálják, és nem a pénzek kellemes eltüntetésének professzionális módját tükrözik, akkor ez happy end ! Bízva abban, hogy lovagolni csak egyféleképpen lehet-  nem a ló farka van a kezünkben hanem a sörénye, - Mindent bele(!) kedves "elvtarsak"!

Krákogunk, csuklunk, nagyokat nyelünk a médiában, ha egy tárgy, eszköz, gépkocsi márkanevét kellene kimondanunk a mondat elején, közepén vagy végén. Jujuj! Nehogy ingyen reklám legyen! Ez a kocsonya hús nélkül, tejbegrízzel! De akkor is így teszünk, ha a "Márka" kárára, annak rossz tulajdonságait kellene bemutatnunk a nagyérdeműnek. Ez egy tudathasadásos állapot. Persze mindenki ráutalóan körül írva az adottságokat előadja azért, hogy félreérthetetlenül  tudhassuk melyik kedvenc autónk, videotelefonunk - ez majd ezután jön be az országba- a legjobb, vagy a legvacakabb bóvli. Csak a neve. Az nem hangozhat el. Nehogy tudja már az érintett konkrétan miről is van szó. A magyar filmekben a kocsi márkát kitakartatják- vagyis nem mutatható - ha nem ismered fel, meg is érdemled, Te ökör!- alapon, a márkásabb pólókon, tréning ruhákon a felirat nem mutatható- ne kérkedjen a parasztja, hogy milye van! Mert így lehet pénzt csinálni, reklámból. Bezzeg anno a Derrich című filmsorozatban a nyomozó mindenhova megérkezett a maga kis BMW. típusú gépkocsijával, aminek ugye kevés köze lehet ahhoz , hogy akik ezt a módszert piacra dobták többnyire ezzel a márkával szeretnek, vagy szerettek szaladgálni még a közértbe is. Ha ezt átvetítjük másik dimenzióba, az embert, az alanyt, mondjuk Öhöm Böhöm sztárriporterünk a következő képen kommentálhatná - ne csináljunk reklámot -" Bemutatom , nyakkendős fiatal résztvevőnket, Neve nincset !"

2006.03.24

Késik a Windows Vista. Jogosan. Addig kalapálják míg olyan nem lesz mint a Machintos, és a  Linux együtt. Ez eltarthat egy darabig. Addig is Bill Gates a 2006 március 20.-i Nevadai Las Vegasban tartott "Bill Gates, Chairman & Chief Software Architect, Microsoft Corporation
Microsoft MIX06 Conference"- konferencián jellemezte a Vista új tulajdonságait, az eltelt két esztendő fejlesztésit. Kiemelte a Vista új motorját, ami által annak működése gyorsabb és jobb de főleg szélesebb körű, új hardverkezelést és összetettebb szoftverek futtatását teszi lehetővé. Az új Média Center lehetőségei minden médiummal és hardver eszközzel  kompatibilisek. A telefonálás és egyéb kapcsolatok, gyorsabbak és egyszerűbbek lesznek. Az Internet Explorer 7. fantasztikus előnyei biztonsági funkciók új generációja a Phishing szolgáltatás révén,- ezzel még lesz gondunk bőven - valamint a CSS támogatás, az őshonos XML támogatás, A HTTP.  révén. A bemutatás lényeges része az új RSS. hírkezelés mely a hangos hírek közvetítését is lehetővé teszi, amely magába foglalja az új HTTP és API kezelést is. Az RSS a webes felülettel együtt indul, és olyan fix híreket fog tartalmazni, mint az Ebay  vagy egyéb más nagy hír portálok legújabb hírei. Az  IE7.  browser új felülettel rendelkezik, ami szintén kiemelkedik más böngészőkkel szemben. Természetesen ha nincs Explorer  nincs Windows sem - azért erre most is kínosan vigyáztak Redmondban.

Windows Communication Framework a W S.- az új váza a telefon és a mobil szolgáltatások kihasználásának. A magas szoftver követelmények szerint készített Vista újra számíthat az első helyre a világ szoftverei között. Említendő még az új JAVA kezelés, a beépített időjárás figyelés és jelentés, helyet kap egy bigyó bar (gomb sor)  - amit saját maga alakíthat az ember, vagyis azt vesz fel rá amit akar. Ez lehet kedvenc weboldal, saját weboldal, vagy egy futtatható program. Nagy segítség az XBOX 360 hoz nyújtott webes segítség lehetősége, ha a gépet összekapcsolták az XBOX-al akkor lehetőség lesz az XBOX szoftverének frissítésére és futatható játékok vásárlására a netten keresztül. A VISTA is rendelkezni fog LIVE felülettel ahol a Weben keresztül intézhetjük letöltéseinket és updatjeinket, valamint vásárolhatunk kedvünkre, mivel a következő leginkább említésre méltóbb dolog az a BANK-KÁRTYA kezelés melyhez beépített platformon keresztül csatlakozhatunk. A VISTA része a MySpace, melyhez társul az új MSQL 2005 Server verzió és az új kód az ASP.NET 2.0. Ezek segítségével a processzorok kihasználtsága lényegesen javul, a sebesség és a kihasználtság a hálózati és egyéb kapcsolatokban nagymértékben növekszik, úgy a szerver, mint a felhasználói oldalon.

 

Egy ágyban, hány láb van?!

A kórházi Bonzai fa. Kis országunkban a kórházi ágyak kihasználtsága 150% és 180% közötti, ami erős túlterhelést jelent az üzemeltetőkre nézve. De, hogy lehet egy ágy 150%-osan kihasználva? Nos ha egy adott időn belül mondjuk egyedül fekszem egy ágyban,- nos ez a 100%. Ha mellém fekszik a nővérke is - ez már 200%. Ha öt napig vagyok ezen az ágyon mint beteg, de a harmadik nap hazaengednek, és a helyemre másik beteget vesznek fel, akkor a 3. 4. 5. napon az ágy 200%-ig termel mivel papíron még én is benne fekszem.. Nem elírás. Az ágy termel. A közegészségügyi alapból.  Ez a kórházak szent tehene. Ezt a tehenet pedig tudni kell fejni, mégpedig közösen és úgy, hogy ne maradjon benne soha egy csepp tej sem csak a nagy űr! Így lesz neked kedves állampolgár új minimál béred, új járulékokkal ami ráadásul arra sem elég, hogy a vákuumot feltöltse a tehenünk tőgyében, nem hogy az alapot. Persze ez a kis vicc csak egy a másik 769 konkrét kórházi tréfa közül.

2006.03.15

Mi kérem Magyarok vagyunk!

Kokárda van még az alsó nemünkön is-nagy titokban- Március idusán! Nemzeti Öntudatból vásárolunk Suzukit és dobjuk el, a slampos Mercedest, és Audit- meg ugye kicsit költségesebb is. Ahol lehet kihangsúlyozzuk magyar identitásunkat, még a legutolsó internetes fórumokon, és hubokon is!Oda írjuk nick nevünk elé [HU]. Beszélgetés közben persze minden második mondatunkat tört angolsággal dobjuk be a köztudatba, had lássák mi tudunk ám más nyelveket is. Érdekes az angol, német, olasz hubokon és fórumokon senki se mutogatja magyar tudását inkább az anyanyelvén cseveg még akkor is ha nem írja a neve elé [*] a nemzetiségét jelző előtagot. Szerintem ők hibáznak! Ja, és autót ők is hazai gyártmányt vesznek, hogy a nemzetgazdaságnak maradjon a pénz, és ne áramoljon ki az országból!

 

Nyelvében él a nemzet!

Nos a francia ember nyeri a munkabérét!

A német megdolgozik érte,- a magyar ember keresi a fizetését.

Megcsináltuk!!!

Örvendezet ugrálva Bill Gates- és neki, igaza volt!

Magyarországon az Internet ellátottság 20%-os, míg az EU. többi országában ez az arány 45-68%.

Igen. De ha egy angliai rendőr fizetése megegyezik egy magyar parlamenti képviselő fizetésével, és egy ottani szakmunkás megkeresi egy itteni polgármester havi fizetését, talán többen megengedhetik maguknak az egyre csökkenő internet szolgáltatás árait, ami Magyarországon egyre feljebb araszol.  

Vettem egy új "GPS"-t. 298.-Ft-ba került. Hát kérem; ez a fantasztikus szerkezet ellem nélkül működik. Lapozható! Színes!Rendes tollal és bármilyen író eszközzel írható! Ha meghibásodik 298.Ft-ért újratölthető. Típusa: Térkép.

Rekord mennyiségű winchestert (merevlemezt) adtak el a múlt év végén.

Igen nekem is van 4 db. Egyiken Windows van, másikon MAC-OSX10, harmadikon Linux, a negyediken az anyósom. 

Használ Ön a gépkocsijában GPS. vevőt?

"Igen. Csak egy kicsit közzel kell hajolnom , hogy jól lássam az utca neveket"- mondta a feje búbjától a lábújáig gipszben fekvő 56 éves férfi.

"Nem lesz itt Uniós fizetés ? "-

 olvasom az egyik hírportálon. Nos aki azt hitte , hogy igen az nagyot tévedett. eredeti cikk:   

Először is; senkinek nem érdeke "isten-igazándiból", hogy az legyen. Ha ugyan is lesz, az azt is jelenti, hogy az EU. teljes jogú tagjává váltunk. Sajnos, ez esetben az aktuális kormány és az egész közigazgatási rendszer kap egy jó anyóst,- az EU-t. Aki majd mindig elénekelgeti nekünk a frankót, a "Hogyan csináld" kezdetű ismert Hofi Géza szlogent. Nem csak az úthálózatok, energia felhasználások, termelési és gazdasági direktívák, tekintetében, és azok ellenőrzése kapcsán, hanem a bevételek újra elosztása és felhasználhatóságuk megítélése tekintetében is. Teljesen új megközelítés az, ami ebben a cikkben lejön, vagyis, hogy mi nem akarjuk, hogy az uniós fizetések a keleti,- vagy úgy mond jelen esetben a mi- szintünkre süllyedjenek az által, hogy mivel a vitatott tervezet szerint a cégekre azon törvények vonatkoznak majd, ahol azokat bejegyezték, és feltételezzük, hogy szegény nyugati cégek majd Afganisztánban jegyeztetnek be cégeket, mart ott laza törvény, és ezáltal ez kihatással lesz a Magyar dolgozók bérére is. Igen de ez csak egy gondolat a tervezetből. A többi részét is ismertetni kéne. Aztán az igazság nem ebben leledzik, hanem abban, hogy a félelem attól eredhet inkább,hogy a  magyar cégek Mauriciuson jegyeztetnek be cégeket, és kicsúsznak az itteni adó és egyéb " hány bőr is van rajtad?" szabályozás alól. Vagyis nem kell majd  offsor cég, megcsinálhatom anélkül is, hogy egy kellemesebb adórendszer alatt adózok, több marad, a dolgozók is többet keresnek , mert többet tudok a maradékból elosztani.

És a lényeg ebben szóban van; elosztani. Mert ma Magyarországon az elosztással komoly gondok vannak úgy az árak, min a jövedelmek tekintetében. Ott a csodált "nyugaton"- mert valljuk be, mi még mindig keletieknek valljuk magunkat, ha elismerjük, ha nem- létezik árszabályozás, és bérszabályozás, valamint egy elviselhető adórendszer, egy hozzánk képest igen sokat adó szociális hálóval együtt. Amiről itt ugye nem is beszélhetünk.

Ezt a gondolat sort még lehet folytatni, hogy hogyan is alakulna ilyen vagy olyan helyzetben, viszont rosszabb nem lenne ez bizonyos.

Letölthető a Microsoft Internet Explorer 7. béta verziója. Hát ne töltsétek le!

Ha csak nem akartok egy-két bonyodalmat. Ez a program még nem működik jól, nem véletlen nem lett volna szabad ,hogy kikerüljön a köztudatba. A menürendszere csak angol nyelvű, a Kapcsolat panel nem jól működik, a legtöbb Web oldal be sem töltődik, mert a Web azonosítókat rosszul kezeli, és az oldalak többségét nem találja hitelesnek

Ezen túl már jól mutatja a Microsoft, a W3C és a Sun MS. azon törekvését , hogy egységes és szabályos platformokat kell, a jövőben  kialakítani, mert ami nem ilyen-vagyis hibás- az nem fog működni. A program már telepítéskor előre közli, hogy csak legális a Microsoftnál regisztrált felhasználó telepítheti, amit azonnal ellenőriz is. Vagyis a másolt Windows és az XP sp2 előtti Windows-ok a jelenlegi tulajdonságokkal   nem tudják telepíteni. Mit is nyújt pluszba; nos főként egy új arculatot, egy testre  szabható eszköztárat, és egy nagyon bonyolult biztonsági szűrő rendszert,(Phishing- Pop-up szűrők). Mi a Phishing? Nos változtatás nélkül , hogy ne értsen félre senki fordítási hiba miatt:

"What is phishing?

Online phishing (pronounced fishing) is a way to trick computer users into revealing personal or financial information through a fraudulent e-mail message or website. A common online phishing scam starts with an e-mail message that looks like an official notice from a trusted source, such as a bank, credit card company, or reputable online merchant. In the e-mail message, recipients are directed to a fraudulent website where they are asked to provide personal information, such as an account number or password. This information is then usually used for identity theft. For information about how to help protect yourself against these types of scams, click Related Topics."

Vagyis arra kiválóan alkalmas, hogy levizsgáljunk vele WEB lapokat, hogy nincs e rajtuk olyan elem ami a mi személyes adataink között próbál kutakodni, abból másolatot letölteni, és hogy az oldal megfelel e az érvényes előírásoknak. Ha nem jelenik meg az oldal, biztos, hogy valami nincs rajta rendben. És. Sajnos több az ilyen oldal, főleg a nagyok közül mint a nem. Vagyis miközben azt az oldalt nézegeted, a személyes, megszerezhető adataidat be is gyűjti az oldal gazdája.

A hivatkozás pulton helyezhetünk el oldalakra mutató kis ikonokat, a Toolbar, Statusbar, Explorerbar testre-szabható. Összefoglalva, sok jó és hasznos funkció ismert az Opera, a Netscappe, a Mozzilla, és egyéb, más böngészőkből. Még mindig külső levelezőklienst használ. Vagyis a jó öreg Outlook Express nem fog feledésbe merülni. Van saját RSS olvasója ami elsősorban a Microsoft híreiről értesít, egyéb RSS oldalt még nem sikerült felkonfigurálni rá, de  az oldalakkal kapcsolatos hiba üzeneteket is itt láthatjuk viszont. Még említésre méltó, hogy teljes értékű ftp. protokollal rendelkezik. A filmeket képeket saját ablakban lejátssza, megjeleníti. A meglátogatott WEB oldal másolatát egy gombnyomásra megnyitja a FrontPage szerkesztőben, ha az nem védett oldal. Sok más érdekesség van még  az Explorer 7. verzióban, ami szerintem más WEB- oldalakon idejében olvasható lesz. Konklúzió; várjuk meg a végleges verziót.

Aki még is letölti, nos annak az lesz a fricska.

Az eltávolításhoz: vezérlőpult; programok hozzáadása, - felül kis négyzet "frissítések megjelenítése"- bejelölni, és lentebb a sor végén megjelenő ikon mellett az "eltávolítás" gombra kell kattintani. Utána követni az utasításokat, és végül újra indítani a gépet, amire rákérdez a program. DE ezt ne hagyjuk ki, ha nem akarunk komolyabb károkat a rendszerünkben. Újra indítás után türelemmel várjuk meg míg feláll a régi rendszer.

Üdv:Cens

Csak kormányzati döntésre cenzúráz a Microsoft egyes blogokat. Ha az Internet nem a szabadság akkor mi, az?

 Behatolt egy spanyol diák egy tengeralattjáró számítógépébe. Hát, ha hagyták?!

2004.12.07

<<<<<<<< lap tetejére

.