Linux-bilux 2 szigorúan kezdőknek ajánlva  ©

Mottó: "A szeg beveréséhez nem kell tudni miből van a kalapács"      

Linux Desctop

 

 

Honlap
Bevezető
Ubuntu telepítése
Linux Kezdő
Linux-bilux
Open Suse
Novell Suse
Mandriva Linux
Microsoft News
Windows Vista
Widows Longhorn
Tárcsázó Suse
G-OS egy új LINUX
UBUNTU Linux
Tárcsázó Fedora
Fedora 7
Fedora 7 Tartalmak
Fedora 7 - Internet
Fedora 7 - Beállítás
Fedora 7 Beállítás 2
Apróságok - menük
Letöltés
UHU-Linux emlék kép
Linux linkek

 

 

 

 

A hálózat

A hálózat a menüben

1.

 

 

 

 

A hálózati menüben a hálózati kártyák számától függően több kapcsolat is látható

2.

 

 

 

 

A kapcsolat ikonon az aktiválás látható

3.

 

 

 

 

Új eszköz felvétele

Az xDSL kiválasztása

4.

   

 

 

 

 

 

Kapcsolódás az Internetre

Telepítésnél  kikell jelölnünk a KDE csomagcsoportot és az összes benne lévő telepítő fájlt. Ugyan így kell eljárnunk az "Alap programok" csomagcsoportnál található Telefonos kapcsolat alcsoport és a Hálózati beállítások alcsoport minden létező telepítő fájlával is, ezekre szükségünk lesz.

A többit igény szerint telepítsük.

 

 

Miután

feltelepítettük a programot és az előzőekben leírtak szerint az Extras csomagokat kihagytuk, ez nem sok időnkbe fog kerülni.

Keressük meg a Hálózatot. (1.kép)

Ha több hálózat kártyánk van, akkor mindet látni fogjuk. Amelyik hálókártyánkba csatlakozunk, azt jelöljük ki az egér jobb gombos kattintásával, majd a fenti menüben kattintsunk az aktiválás gombra. Az aktív állapotot a kapcsolat ikon megváltozásán láthatjuk. Ez azt jelenti, hogy van működő hálózati eszközünk.(Ethernet)

Most kapcsolódnunk kell ahhoz a hálózathoz, amit a szolgáltatónk biztosít számunkra. Ehhez szükséges egy beállítás menü, ahol megadhatjuk a szolgáltatónktól kapott adatainkat, ment felhasználónév és jelszó.

Következő lépésben kattintsunk a Hálózat beállításai ablak Új nevezetű kis ikonjára a felső sorban. Ekkor megnyílik az Új eszköz felvétele ablak. Itt kattintsunk az Előre gombra. Megjelenő ablakunkban válaszuk az xDSL kiválasztása menüpontot baloldalt, majd Előre. A megjelenő DSL kapcsolat beállítása ablakot értelem szerűen ki kell töltenünk és Előre. Ekkor visszajutunk a Hálózat beállítások ablakba, ahol láthatjuk az imént létrehozott kapcsolatunkat inaktív állapotban. Ezt most aktiválnunk kell, a felső zöld aktiválás gombbal.

Ha az aktiválást befejeztük a kapcsolódást láthatjuk a Hálózat beállítás ablakban. Innentől kezdve van működő internet kapcsolatunk. Csak el kell indítanunk a böngészőink egyikét a Firefoxot vagy a Konquerort ennek ellenőrzéséhez. Ezután beállíthatjuk az Evolution levelezőprogramunkat is.

De talán helyesebb ha legelőszőr lefrissítjük a rendszerünket a csomagkezelő segítségével, A hálózat beállításait, hogy a következő indításkor magától kapcsolódjunk az internethez, a következő részben ismertetem.

Jó utat !

Üdv;Cens

   ©

 

 

 

Statikus számláló
counters

   

 

 

5.

A kapcsolódási adataink

 

 

 

6.

Befejezés

 

        

 

7.

Ezt kapjuk eredményül

 

 

 

 

8.

Aktiválása a xDSL

kapcsolatnak

 

 

 

9.

Itt a vége !

Email cens ©
2021.05.24. Cens.hu