Linux-bilux 2 szigorúan kezdőknek ajánlva  ©

Mottó: "A szeg beveréséhez nem kell tudni miből van a kalapács"      

Linux  Desctop

 

Honlap
Bevezető
Ubuntu telepítése
Linux Kezdő
Linux-bilux
Open Suse
Novell Suse
Mandriva Linux
Microsoft News
Windows Vista
Widows Longhorn
Tárcsázó Suse
G-OS egy új LINUX
UBUNTU Linux
Tárcsázó Fedora
Fedora 7
Fedora 7 Tartalmak
Fedora 7 - Internet
Fedora 7 - Beállítás
Fedora 7 Beállítás 2
Apróságok - menük
Letöltés
UHU-Linux emlék kép
Linux linkek

 

 

Az eszköz aktiválása rendszer indításkor - hogy ne keljen a felcsatlakozást ismételgetni

 

 

Netscape 9.1 böngésző

beépítet időjárás figyelővel, bár ezt a Fedóra 7 Asztal is tudja.

   

 

 

 

Frissítéshez

Minden felhasználó arra törekszik, hogy a legfrissebb szoftver-verziót használja. Az előzőleg leírt ajánlás arra, hogy ne frissítsük a szoftvert, sajnos igaz, de kiegészítésre szorul, mert csak azt az 5 szoftvert nem kell egyenlőre (!) frissíteni amit itt bemutatunk. Azért egyenlőre, mert jóllehet egy-két nap alatt új verziók vagy javítások kerülnek ki ezekből a szoftver részekből.

( jóllehet mire ez a cikk felkerül, a hibát már kijavították, a Fedora Bugzilla hibajavító szolgáltatása kiváló) 

 

A nem frissítendő csomagok: a csomagok kijavítva, letőlthetőek.

 Természetesen mindenki maga dönt, ez csak ajánlás.

Hálózathoz

Ahhoz, hogy ne keljen minden rendszerindítás után bejelentkeznünk a hálózatba, ami ugye itt körülményesebb mint a Windowsban, ezért jelöljük be  "Az eszköz aktiválása rendszer indításkor" menüpontot. Ide a Hálózat beállítása  - lapon az xDSL kapcsolatra kattintva jutunk.

 

Flash problémák 64 bites rendszereken

            /  Ez 32 bites rendszeren nem probléma! /

Ma már elvárható, és egyszerű igény, hogy a Weblapokon színvonalas reklámok és egyebek, például filmek legyenek. Ennek egyik elengedhetetlen kelléke a flash (váltóképes animáció) kezelése. Sajnos a Mozzilla Firefox projektje ezt a problémát nem jól oldotta meg. Mivel időközben áttért a Grand Paradiso fejlesztésére - ami még mindig nem véglegesített változat, így úgy tűnik a Firefox fejlesztése lelassult, Linuxhoz legalább is. A Firefox automata frissítése nem tudja telepíteni az ehhez szükséges Patch fájlokat, csak kézi telepítésben ajánlja fel az ADOBE oldalán található Flash Player frissítését. A Fedora projekt viszont nem olyan szerkezetű, hogy ezt a külső fájlt csak úgy installálja. Ezáltal, a flash héj helyén csak egy puzle  ikon jelenik meg, ami a hiányzó kötegfájlra utal.

A probléma megoldására javasoljuk a Netscape 9.1 Navigator - Web böngésző letöltését és telepítését. Nem minden flash-t fog megjeleníteni ez sem.

A fájlt letöltjük egy könyvtárba. Kicsomagoljuk és megkeressük a Navigator sh. installációs fájlt majd elindítjuk. Pár pillanat múlva elindul a Netscape böngészőnk. A gond ott lesz, hogy nem rak ki az asztalra semmilyen indító ikont, ami nem gyakorlott felhasználó esetében a következő indításnál elég problémát jelenthet, bár az user könyvtárban a Navigator könyvtár megtalálható és onnan a navigator fájlra kattintva indítható.

Eljárás

Letöltjük egy trgz. fájlban az User könyvtárba, "Kicsomagolás ide", - és lesz egy navigátor könnytárunk ebbe lesz a programunk kitömörítve. A navigator könyvtárban megkeressük a navigator fájlt és dupla kattintással elindítjuk, mikor is felugró ablak futtatás terminálban parancsára kattintunk és elindul a böngésző majd a második munkaablakban megnyitja a netscape.com oldalt. Látható, hogy az oldalon elhelyezett flash képek működnek.

Mivel nincs indító ikonunk ezért ezt létra kell hozni. Amelyik könyvtárba kitelepítettük a navigator könyvtárat ott megkeressük az indítóikont ami szintén navigator néven található. De (!) hogyan. Asztal jobb gombos kattintás , menüben indító ikon létrehozása, tallózás és megkeressük és megnyitjuk a fájlt. Így lesz egy indító ikonunk ami még nem tükrözi , hogy mit s nyitunk meg vele.
Most megint művészkedünk egy kicsit; ikonra jobbgombos kattintás, tulajdonságok; Név melletti mezőbe beírjuk amit szeretnénk látni, "Netscape 9 ", "Böngésző" stb. Mellette lévő ikonra kattintunk és ezzel megnyitjuk az "ikon hozzárendelése" menüt, "Válaszon egy ikont" ablakban megkeressük megint a "navigator" könyvtárat, itt az "icons" könyvtárat, kiválasztjuk amelyik tetszik és mindent le OK-zunk.  Kész is az ikonnal ellátott indítónk a Netscape Navigátorhoz, mely egy közzel Explorer értékű böngésző Linux Fedora 7. 64 bites rendszerünkön.

   ©

Statikus számláló
counters

   

 

 

 

Ez az első frissítés 196 csomagot tartalmaz, de csak 5 darab amit nem ajánlott egyenlőre frissíteni

 

 

 

Az öt csomag mely most már javított változatban letőlhető

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Email cens
2021.05.25. Cens.hu