WINOWS 8csütörtök, október 04, 2012 8:13 DU

Windows 8!

Mint előzetesként jeleztük, teszteltük a Windows 8 új Microsoft által kifejlesztett számítógépes operációsrendszert - továbbiakban;platform - és elfogultság nélkül mondhatjuk, hogy igen! Ez az ami hasonlít ahhoz amit tökéletesnek hívunk. Vannak még hibái, hisz fejlesztési, tesztelési stádiumban van. Így előfordulhat, hogy bizonyos alaplapok bizonyos lapkakészleteivel a kikapcsolás után a gép újraindul. Ha ez marad az összes gond vele, állítom, mondok egy imát!

Indítóképernyő:

Az indítóképernyő a Windows platform átfogó koncepciójához lett igazítva, a cél hogy a mobiltelefonokra tervezett rendszer és a nagygépek rendszere átfogóan egy azonos kezelőfelülettel és hasonló tudással álljon rendelkezésre minden hardver eszközön.

Hozzá kell tenni, hogy a felület és a rendszer érintőképernyőre lett kifejlesztve, elsősorban táblagépekre.

Tehát a kezdő oldalon rengeteg információhoz jutunk, úgymond "rögtön képben leszünk", már csak dönteni kell mit válaszunk. Ajánlatos telepítésnél a már meglévő MSN fiókunkat használni email címként mert rengeteg előnyhöz jutunk általa. Regisztrálhatunk vele az Evernote programba vagy a Xbox játékkonzolra a Sony Co.-nál és kapunk hírfelületet földrészenként 20-30 hírportál eléréssel. Legkevesebbet persze Európából. Úgy tűnik itt nem történik semmi.

Language:

A program ismeri a Magyar nyelvet, amely részéhez elkészült a fordítás az Magyarul jelenik meg esetleg a szemünk előtt vált át Magyar nyelvre. Amit nem fordítottak még le az angolul illetve még választható 8 másik nyelven olvasható. A hagyományos könyvtárszerkezethez jutunk, ha a Desktop, - Asztal gombra kattintunk vagy csak egyszerűen a kék-mintás háttérre, ugyan oda jutunk; íme:

Ez egy kilencven napos próba verzió ezt gondosan számon is tartja kis barátunk!

A WiFi. hálózatot telepíteni kell alapból csak a vezetékes LAN csatlakozást ismeri, de telepítés után mint a penge úgy hasít. Belső hálózat, Wifi nyomtatás másik géphez csatlakoztatott nyomtatóról nem probléma. Könyvtár, fájl megosztás belső hálózaton, hozzáférési jogok kiosztásával, nem ügy. Szóval ott van a program ahol lennie kell. A hálózati része igen fejlett lett. Ennek persze a rendszergazdák és hálózat fejlesztők fognak örömködni, de talán egy kisebb térben, magánházban, lakásban sem mindegy mennyi kábel ecet kacat hagyható el a gépek összekapcsolásakor.

 

Hírforrások.

 

A könyvtárszerkezet. Benne a SkyDrive az Evernote tároló felülete. Olyan mint az iClude vagy a GoogleDocs. Tárolhatunk távoli szerverünkön mindent amit minden gépünkön visszakapunk amin az Evernote aktiválva van így nem vagyunk helyhez kötve sehol a világban. Mindenhonnan elérjük fontos adatainkat, már amit feltöltöttünk. És Bár az ingyenes 5 GB. majd nem 3 GB.-al kevesebb mint a GoogleDocs 8 Gb.-os tárhelye, azért igen figyelemre méltó. De ezt is ellehet fogyasztani. A program 5 GB. feletti, adattárolásnál fizetőssé válik.

Ez az Evernote és sok mindent kezdhetünk vele, még kiadványt is szerkezthetünk. Sajnos a program egyenlőre a Magyar nyelvet nélkülözi.

 

Ez a Store vagyis az Áruház. Itt lehet letöltögetni, a legtöbbet pénzért és egy keveset jószándék fejében. Valamint az Update funkciókat is a Store látja majd el.Az innen származó programok esetében.

A levelezője a Windows 8-nak!

Egy telepítési folyamat.

Nos csak hirtelen, bemutatás szerűen és röviden, - ennyi.

Összefoglalva: ha a kisebb hibákat kijavítják nagy dolgot hoztak létre Richmondban. Lassan minden platform ugyan azt és igen hasonló megközelítéssel ugyan olyan gyorsan és egyértelműen fogja nyújtani a felhasználó számára mint a másik. Hogyha egyik rendszerből egy másikba mész dolgozni - ez ne jelentsen akadályt! Így a világ bármelyrészén bármilyen operációs rendszeren ugyan azt a számítógépes tudást juttathatod érvényre, - mintha csak otthon lennél!

Categories: Windows 8 - 1. rész