« február 2018   


Windows 8-folytatáscsütörtök, október 18, 2012 8:34 DU

Windows 8 - folytatás.

Október 26.-ra tervezett Windows hivatalos debütálása a szoftver piacon, mint egy születésnapi ajándék Bill Gates részére. Gőz erővel folyik a fejlesztés és javítás valamint a mobil adaptáció fordítása mobilredszerek részére. És el kell ismerni ha egyszer jó lesz, akkor nagyon jó lesz! Túltesz minden eddigi Windows operációs rendszeren és teljes mértékben az érintőképernyők világára van formálva. Már csak az olcsó érintőképernyők hiányzanak a monitorgyártók palettájáról. Természetesen ezt a Magyarországi forgalmazásokra értem és nem az Amerikai vagy Japán esetleg Taiwan-i hardver piacra. Nálunk egy érintőképernyős lAPTOP VAGY MONITOR 70000 és 800000 Forint között szerezhető be. Vélhetően ezek ára is lezuhan a kereslet emelkedésére beinduló tömeggyártási technológiák alkalmazásának hatására.

Addig is amíg ez megvalósul és bevezetésre kerül a hivatalos, mennél kevesebb javítást kívánó változat egy kis ízelítő a Windows 8-ból.

Kategória: Windows 8 - 2.rész

WINOWS 8csütörtök, október 04, 2012 8:13 DU

Windows 8!

Mint előzetesként jeleztük, teszteltük a Windows 8 új Microsoft által kifejlesztett számítógépes operációsrendszert - továbbiakban;platform - és elfogultság nélkül mondhatjuk, hogy igen! Ez az ami hasonlít ahhoz amit tökéletesnek hívunk. Vannak még hibái, hisz fejlesztési, tesztelési stádiumban van. Így előfordulhat, hogy bizonyos alaplapok bizonyos lapkakészleteivel a kikapcsolás után a gép újraindul. Ha ez marad az összes gond vele, állítom, mondok egy imát!

Indítóképernyő:

Az indítóképernyő a Windows platform átfogó koncepciójához lett igazítva, a cél hogy a mobiltelefonokra tervezett rendszer és a nagygépek rendszere átfogóan egy azonos kezelőfelülettel és hasonló tudással álljon rendelkezésre minden hardver eszközön.

Hozzá kell tenni, hogy a felület és a rendszer érintőképernyőre lett kifejlesztve, elsősorban táblagépekre.

Tehát a kezdő oldalon rengeteg információhoz jutunk, úgymond "rögtön képben leszünk", már csak dönteni kell mit válaszunk. Ajánlatos telepítésnél a már meglévő MSN fiókunkat használni email címként mert rengeteg előnyhöz jutunk általa. Regisztrálhatunk vele az Evernote programba vagy a Xbox játékkonzolra a Sony Co.-nál és kapunk hírfelületet földrészenként 20-30 hírportál eléréssel. Legkevesebbet persze Európából. Úgy tűnik itt nem történik semmi.

Language:

A program ismeri a Magyar nyelvet, amely részéhez elkészült a fordítás az Magyarul jelenik meg esetleg a szemünk előtt vált át Magyar nyelvre. Amit nem fordítottak még le az angolul illetve még választható 8 másik nyelven olvasható. A hagyományos könyvtárszerkezethez jutunk, ha a Desktop, - Asztal gombra kattintunk vagy csak egyszerűen a kék-mintás háttérre, ugyan oda jutunk; íme:

Ez egy kilencven napos próba verzió ezt gondosan számon is tartja kis barátunk!

A WiFi. hálózatot telepíteni kell alapból csak a vezetékes LAN csatlakozást ismeri, de telepítés után mint a penge úgy hasít. Belső hálózat, Wifi nyomtatás másik géphez csatlakoztatott nyomtatóról nem probléma. Könyvtár, fájl megosztás belső hálózaton, hozzáférési jogok kiosztásával, nem ügy. Szóval ott van a program ahol lennie kell. A hálózati része igen fejlett lett. Ennek persze a rendszergazdák és hálózat fejlesztők fognak örömködni, de talán egy kisebb térben, magánházban, lakásban sem mindegy mennyi kábel ecet kacat hagyható el a gépek összekapcsolásakor.

 

Hírforrások.

 

A könyvtárszerkezet. Benne a SkyDrive az Evernote tároló felülete. Olyan mint az iClude vagy a GoogleDocs. Tárolhatunk távoli szerverünkön mindent amit minden gépünkön visszakapunk amin az Evernote aktiválva van így nem vagyunk helyhez kötve sehol a világban. Mindenhonnan elérjük fontos adatainkat, már amit feltöltöttünk. És Bár az ingyenes 5 GB. majd nem 3 GB.-al kevesebb mint a GoogleDocs 8 Gb.-os tárhelye, azért igen figyelemre méltó. De ezt is ellehet fogyasztani. A program 5 GB. feletti, adattárolásnál fizetőssé válik.

Ez az Evernote és sok mindent kezdhetünk vele, még kiadványt is szerkezthetünk. Sajnos a program egyenlőre a Magyar nyelvet nélkülözi.

 

Ez a Store vagyis az Áruház. Itt lehet letöltögetni, a legtöbbet pénzért és egy keveset jószándék fejében. Valamint az Update funkciókat is a Store látja majd el.Az innen származó programok esetében.

A levelezője a Windows 8-nak!

Egy telepítési folyamat.

Nos csak hirtelen, bemutatás szerűen és röviden, - ennyi.

Összefoglalva: ha a kisebb hibákat kijavítják nagy dolgot hoztak létre Richmondban. Lassan minden platform ugyan azt és igen hasonló megközelítéssel ugyan olyan gyorsan és egyértelműen fogja nyújtani a felhasználó számára mint a másik. Hogyha egyik rendszerből egy másikba mész dolgozni - ez ne jelentsen akadályt! Így a világ bármelyrészén bármilyen operációs rendszeren ugyan azt a számítógépes tudást juttathatod érvényre, - mintha csak otthon lennél!

Kategória: Windows 8 - 1. rész

« február 2018