« szeptember 2015 | Home | május 2013 »

szombat, január 18, 2014

Magyarország Én is szeretlek!

De miért is?

Mert olyan, amilyen! Cseppet sem tökéletes, de az enyém! Hamarosan kezdődik a nagy menet, a választás! És láss csodát! Nem látsz? Nem csodálom. Csodák nincsenek. Csak nagy szavak! Semmit mondó semmire sem jó példabeszédek. Mert a Magyar ember nagy kritikus! De csak azért, hogy a másiknak azért se legyen jó! - Hogy mit ne gondoljak, "meg is dögölhetne!"

Szegény vízszerelők! Itt mindig ugyan az folyik a csapból; Paksi atomerőmű kérdés: miért nem alkalmas egy Amerikai, Francia vagy Koreai atomreaktor blokk a ruszki reaktorok mellé? Elvégre akkor az EU se pofázna belügyekbe. Hát azért komám, mert úgy nézne ki, mint mikor a ballábadon Martens bakancs virít, a jobbodon meg magas szárú Puma cipő! Na, fuss egy kört!

Más kérdés, hogy Soros György a haját tépné, ha Amerika ekkora kölcsönt adna Magyarországnak. És ha nem tudnánk fizetni, megint megdőlne az Amerikai bank rendszer és szegény devizások, na akkor lenne csak had el hadd! Egy dollár rögtön 1200 Ft is lehetne!

Aztán Simon. Szegény annyira azért nem hülye, hogy egyből lenyelje a békát. De kérdem én. Ha mindenkinek kiderül mije is van külhoni bankszámlákon és, hogy az a kevéske magyar miből is küld évi 33 milliárd forintot itthoni társainak megsegítésére, szerintem itt sokan úgy nem fognak mosolyogni, mint a legszélsőségesebb Jobbikos mikor kiderült, hogy a nagyapja 3/3-as ügynök volt.

Persze a médiának nincs erkölcse Magyarországon! Nincs titok. Csak ma én, holnap Te leszel megfeszítve! Kinek jó ez? Sárdobálás a pártok között és közbe elfolynak a milliárdok, oktalan de annál hangosabb kampányokra, videó megosztásokra és butábbnál, butább vélemény nyilvánításokra. És közben valaki kutyául gazdagszik, csak nem az ország! És ez ma Magyarország! 2014-ben. Fel kellene ébredni!

Népszavazást Paks ügyében! Hát a cipőd méretét se bízd népszavazásra, mert vagy kicsi lesz vagy nagy. De biztos nem jó! Még mielőtt kiszámolnád, mennyi biciklit kellene venni Kínától, hogy kis országunk apraja – nagyja, házi kerekezéssel annyi áramot termeljen egy emberöltő alatt, (15 év (tudom, hogy tudod, de biztos, ami biztos) ) mint amennyit Paks egy héten, elmondom neked, hogy nincs alternatíva. De nézd, illetve hallgasd meg a Yootub-on az ehhez értők magyarázatát. Persze ne a politikusokét, hanem a fizikusokét.

Tudom, hogy Magyarország talán az egyetlen hely a világon ahol két ember a 2x2=4 képleten is simán össze tud verekedni! Mert miért is annyi? Honnan nézzük?! Mit nézzünk? Nem látunk semmit! Na, most jó!

Valóban?

Kérdések és kérdések! De válaszok azok miért nincsenek?! Minden párt - akár álmodozik akár nem - azt állítja majd Ő a megoldás kulcsa Magyarország jobb létre szenderülésének! Csak egyet nem mond senki: hogy miként! A hogyanok nincsenek meg! Vagyis a konkrét válaszok! Kérdezni persze könnyebb! Állítgatni marhaságokat! Történelmi tényeket elferdítgetni, smúzolni össze vissza, azt lehet. De vajon a pillanatnyi öröm kinek éri meg a szóban forgó személy önös érdekein kívül, hogy jól él a pártból, vagy az újságjából.

Hát ennek az országnak nem. És ha komolyan akarod tudni a FIDESZ-nek ugyan úgy nincs reális alternatívája a pártpolitikában, mint a PAKS-i atomerőmű építésnek az elektromos áram termelésben!

Magyarország politikai platformja amolyan Kő míves Kelemen alkotás lett. Amit ezek felépítettek esteliig, azok lerombolák reggelre. Hát kinek jó ez? Annak biztos, aki havi ötszázezret tesz el havonta csak azért, hogy ez így maradjon! Elvégre ellenzék nélkül nincs demokrácia! Csak közben süllyed az ország egyre lejjebb! Így sose leszünk Svájc vagy hozzá hasonló! Az építő kritika ismer határokat! Van erkölcse! Nem sért meg senkit és válaszokat hordoz a feltett kérdésekre! Magyarország a vélt szabadság, szólási jog és szólásszabadság reinkarnációja alatt megvalósítja azt a nem elvárható állítást, hogy Magyar Magyarnak farkasa! És ez végzetes hiba!

A politika nem engedheti meg magának, a fentieket! Mert a hidegháborús célokat valósítja meg ez által, tudtán kívül. A belső bomlasztást! És egy országnak ez az egyetlen és legnagyobb ellensége a külső erőkön kívül. Ráadásul nem nyílt, nem védhető egyből, nem küld hadüzenetet, még csak nem is jelez. Olyan, mint a rák! Hát ezt nem szabad megengedni egy kormánynak sem. Semmilyen szinten!

A politikai sablon megidézi Shekespeare: Színház az egész világ és színész benne minden férfi és nő! – nem közhelyes bár sokat idézett sorait. A Gyurcsány, Bajnai Sárközy trilógia bajnoki rendezés eredménye képen, megbékélt egymással! Ezt mindenki tudta előre! De becsülettel eljátszották ezt szép Ómeó & Dzsulia tragikomédiát! Tudod, ha nem együtt mosnak még lábat is a színfalak mögött, akkor igaz az, hogy mennyire nem szívelik egymást. Csak hogy, Ő is egy mást, meg Ő is egy mást, - egymással meg semmi bajuk! Egyébként minden kézfogás után kezet kellene mosnia Bajnainak! De még egyszer sem láttam körülötte segédeket törölközővel, lavórral, szappannal felszerelkezve.

Azért egy jó dolog még is kisül ebből! Valakit csak megválasztunk!

Beküldte cens at 8:12 DU
Javította: hétfő, február 10, 2014 7:25 DU
Kategória: