« július 2011 | Home | május 2011 »

hétfő, június 06, 2011

Orbán Viktor - a munka becsülete

A kilencedik Kötcsei találkozón Orbán Viktor szerint ha mi - mármint az ország - nem győzzük le az államadósságot és a munkanélküliséget, akkor azok győznek le bennünket. Milyen igaz!

Nos az államadósságot elsősorban nem kell növelni! Azután lehet célul kitűzni a csökkentést.

A munka nélküliség legyőzése a munkahelyek teremtésében van. De nem a magán szféráéban, hanem az állami munkahelyek teremtésében. Állami pénzből. Ez szöges ellentétben van az állam érdekeltségekkel.

Az hogy a magén szféra mennyire gazdaságos az látszik az ország valós gazdasági helyzetén. Ez már csak azért sem lehet gazdaságos mert ha nem ússza meg a kapcsolatain keresztűl azt, hogy maga az állam tegye tönkre akkor eleve gazdaságtalan. A könyveléssel sokminden eltüntethető kivéve a maradványt. Ha ez semmi akkor ez lesz az eredmény is. Ez persze önmagában is pozitívum lenne de álltalában minden második esetben negatív a valós eredmény. Vagyis a hazánkban működő - kis jóindulattal lehet működőnek nevezni - gazdasági struktúra, platform, nevezd ahogy akarod - egy kalap szerencsétlenség.

Vissza kell állítani a munka becsületét - beleértve a kétkezi munkáét is. - ekkor többen röhögő görcsöt kaptak. 1986-ban Magyarországon szégyellte magát az, akinek csak szakmája volt. Ilyen volt a politika. Németországban meg jól keresett, ha ki tudott menni. Ott a kutya nem kérdezte, hogy milyen érettségije van, a munkájából látszott, hogy el tudja e végezni a feladatot vagy sem. Ért hozzá, vagy sem. Sajnos ez a tézis nem csak a vasesztergálásra, de a politizálásra és a jogalkotásra is igaz! Az eredmény itt is jól látható. Na, most a Német gazdaság hozzáértő kezekben jól működik. A Magyart meg látjuk, hogy. Ott és egész nyugat Európában minden szakma minden tudás megbecsült, megfizetett és támogatott. Itt majd olyan lesz. Csak érd meg. Most jönnek rá, hogy lassan nem csak a népesség feltöltésében kell ferdeszemű barátainkra építeni, de ha szakmunka kell, akkor is a kici-kínai a megoldás. Anno, és most is a Német ember megtudta, és meg tudja fizetni a külföldi munkást. A Magyar ember vajon megtudja e? Mert ha a mai negyven-ötven éves korosztály zárdába vonul – nyugdíjba már több mint valószínű nem mehet, a temető meg közelebb van, mint a nyugdíj korhatár – akkor mi lesz a fiatalokkal. Ki javítja meg a vizet, a gázt, a villanyt – számítógépet vesz majd másikat

Elhangzott még, hogy vissza kell szorítani a bürokráciát, folytatni kell a Széchenyi Tervet, a munka vállalás megkönnyítését, és nagyszabású közmunkaprogramokat kell indítani. A bürokrácia visszaszorítása nem egyszerű mert nagyon kemény érdekek állnak a fenntartása mögött. Ez valami olyan, mint az epapir. Rengeteg pénz megspórolható lenne, ha alkalmaznák és az ezzel visszaélőket meg megbüntetnék úgy istenesen.

A Széchényi tervhez annyit, hogy egy kis átszervezéssel valóban betölthetné azt a szerepet, amit szántak neki, vagyis a vállalkozók pénzügyi átsegítését válságos gazdasági helyzetben.

A közmunka programok nagyszabású kiterjesztése, meg olyan mintha azt mondták volna 1811-ben, hogy a jó akkor jön el, ha mindenkiből boszorkány lesz aki nőnemű. Azt nem szabad elfelejteni, hogy amíg Magyarországon köztörvényes bűnözőket ítélnek közmunkára, addig a közmunkaprogram annyit ér, mint angol WC-ben az epapir! Valahogy más a feelingje.

Beküldte cens at 4:40 DE
Javította: hétfő, június 06, 2011 6:09 DE
Kategória: .