« szeptember 2011 | Home | július 2011 »

hétfő, augusztus 08, 2011

Svájc oldhatja meg oraszágunk munkaerőgondjait!

Az

Nem hiába már-már vesztésre állt kis országunk munkaerő piaca, mikor, is mint derült mennyből az angyal 3D helyett némi megszakításokkal a digitális Tv-n látom ám, hogy felcsillan a remény! Szaggat a kép rendesen, künn esik az eső! Van a Tv-ben esőjelző. Nem olyan, mint amikor a falon felakasztott kis alpesi faházból vagy a fiú vagy a leány bújt elő, de ez sem rossz. Ha esik, szaggat! Nem az isiászom! A kép!

A Rems-i székesegyház helyett a Cern központból tudósítanak. A nukleáris részecske gyorsító csak a gyógyászati célú kutatások előmenetelének kutatására, modellezésére és annak fejlesztésére jött létre.  Az antianyag központ, ami tulajdon képen egy aktuális fantasztikus film kapcsán kerül most nagy hírtelen bemutatásra (ezért 1970-ben szankció járt, ha csak szóba hoztad, persze azóta már mi is a másik oldalon állunk). Ez a fizikai tudományok doktorainak - de jelzem a semmilyen fizikusi végzettségű, csak a téma iránt érdeklődőknek is nyitott program lett, 2000 től. A lényeg a részecske kutatás a spektrális mérés és az anyag ütköztetés vezérlés technológia fejlesztése, mint a PET. vizsgálatnál használt leképzés és társai. A dolog jelentősége óriási. Azt, hogy a kutatások nem képezhetik a hadiipar eszközének tárgyát, ez célja ugyan a programnak, de ha emlékezetem nem csal a hadipar mindig mindenek felet áll. Vagyis tényleges antianyag mennyiség előállítása és csapdába ejtése valamint annak akaratlagos eredmény befolyásoltsága nemcsak, hogy a hadipar silány érdeklődésére tarthatna számot, hanem egyenesen a hadipar egyetlen és legfejlettebb eszköze lenne! Ha lenne.

 De! A lényeg! Kérem, itt van munkahely. Bárki mehet, ha tud angolul. ( Főleg ha egyébként is egy angol úr! ) Hát, ha csak észtül tudja a helyes megoldást arra, hogy a hélium vagy a gallium atomjának 10-101 s /G gyorsulási faktora lesz e, a helyes út az antianyag előállításához, annak pechje van. Persze az intézetnek is, mert sose jön rá a helyes megoldásra.

De mivel ide rengeteg Magyar embert várnak - aki tud englisül az mehet –(RTL. Klub 2011 08.07) így munkaerő gondjaink részbeni megoldásával Svájc kiutat mutathat kishazánk egyébként is hezitáló munkaerőpiacának. Köszönjük!

Különösen ajánlott ez a SVÁJCI DEVIZÁBAN eladósodott Magyarországon, munkájukat és hitüket vesztett "Újlakásunk lesz!" programban résztvevők számára, egyrészt mert itt munkát kapnak, és kifizethetik hiteleiket - amit persze csak forintban tehetnek meg - (figyeled, - hogy a seggem nem a nyakamon van!) - a Svájci valuta alapú hitelt, amit felvettél forintban nem fizetheted ki svájci frankban, ott ahonnan a pénz származik és abban a valutában sem, amiből származik, sőt, abban az országban sem ahonnan származik!. Lesz egy haza utad, hogy a bankodnál forintban be tudd fizetni a hiteled! Nesze neked hitelkártyás vásárlás! Még mondja valaki, hogy nincsenek határok! És! Tudod miért nem? Mert akkor nem tartasz el annyi éhenkórászt, mint egyébként így.

És itt elérkeztünk kis országunk igazi rákfenéjéhez, hogy tudni illik, itt a munkást nem becsülik, a munkát sem, de dolgozni sem szeret a termelésben senki, csak akinek nagyon muszáj! A többinek zsenánt!

Inkább tanul, mint a güzü. Az, hogy mit úgy is egyre megy. Itt egy gépészmérnök az ország legjobb fotósa. A vegyésznek Divat háza van, a szabász technikus meg disznót termel, mert meg kell élni! Magyarázat: ez a hobbym!

A gond, hogy nincs termelés, mert nincs munkahely nincs termelő erő, nincs termék és nincs valódi profit sem! ( látod Svájc, hogy megél a bicskagyártásból? Semmi másbúl! )

Ami van! Az Egy termelőre jutó 50 improduktív munkaerő.(szerényen számolva) Ebbe bele vettem az ellenőrzéstől - Munka és balesetvédelem, APEH, Rendőrség, Tűzoltóság, Minisztérium, Önkormányzat, Munkanélküliek szervezete, Nyugdíj és társadalombiztosítási alapok, és had ne soroljam mindet fel.

De az arány önmagáért beszél. Vagyis ha Péter előállított egy bili fület, ennek hasznából kb.( körülbelül ) 56 ember fogja eltartani részarányosan magát és esetleg a családját. Nos, itt azért el kéne gondolkodni!

Mert igaz, hogy Csak egy maradhat! de melyik az az egy, aki egy egész országot eltud majd tartani, és meddig?

Beküldte cens at 3:54 DU
Javította: szerda, szeptember 07, 2011 2:29 DU
Kategória:

A bonviván és a lótúró!

Voltál már bonviván? Én sem! De mi lett volna, ha azok vagyunk?

És ettél már lótúrót? Én sem.

Látszik nálatok se fejik a kancát! A mi nyugdíj miniszterünk viszont tudja, vagy legalábbis tudni véli, hogy mi lett volna ha!

A magán nyugdíjak az államnál maradtak volna.

Hát ha nagyapámnak négy töke lett volna akkor én most kecske lennék! (vagy valami ilyesmi)

Tudod okosnak lenni 1989-ben kellett volna. Nem elég örülni, illik tudni azt is minek kell örülni és minek nem. Nos a hiba csak ennyi volt 1989-ben. ( A többit a Web véges terjedelme miatt nem írom le. ) Rossz vonatra szálltunk. Ez a hiba sajnos ma is tart.

De ha Attila kardja meg kerül az átok minket elkerül!

A kardról én még nem tudok de, hogy egyre nagyobb a ránk nehezedő végtermék, arról sajnos igen. Azt meg biztosan tudom, hogy én azért nem szívesen nélkülözök kedves komám, hogy a görögöknek legyen tízszer annyi fizetésük fele annyi munkáért, tizennyolcadik havi bérük mikor nekünk a tizenkettő havi se olyan mint illene, és nem sorolom.

Tudod egyszer jó lenne már ha fordítva lenne. Nem a világ sajnálná le a Magyart, hanem mi a világot! És ez csak rajtunk áll.

Persze nem úgy, hogy az ország vezetőinek a nyelve, a külföldi vélt segítség reményében, ha nem a Német vagy az Orosz, akkor ép a Kínai miniszter ALFERTÁJA felé matat. Tudod manapság a híres Brezsnyevi csók máshogy néz ki mint 35 évvel ezelőtt. De ettől még csók az a javából!

Beküldte cens at 1:49 DU
Javította: szerda, szeptember 07, 2011 2:28 DU
Kategória:

hétfő, augusztus 01, 2011

Devizában utazunk!

Bolondok hajója – Devizában utazunk!

Ez az ország jogilag vagy túlképzett bolondokból áll, vagy olyan flegmatikus emberkékből, akik kifelé sajnálkoznak, befelé meg röhögnek azon a sok marhán, aki elhiszi, hogy az Európai Unió bizottsága majd Magyar képviselői indítványra elengedi a deviza hitelesek hiteleinek egy részét vagy egészét.

Egyébként, egyesek szerint Orbán Viktornak kötelesége lenne megállítani a frank növekedését és rendezni a hítelesek helyzetét - mivel ezt ígérte! ( Tudod Te a fogorvosnál mennyi mindent megfogad az ember? ) Ugyan, hogyan?

1.) Kifizeti az egészet saját zsebből! Kérdés: miből telt neki?

2.) Kifizeti állami pénzből! Kérdés: az adófizetők pénzéből?

3.) Kifizetteti a bankokkal! Kérdés: normális vagy?

Ámuldozva csodálkoznak azon, hogy a svájci frank értéke lépdel felfelé. Miközben példaként Magyarországon már ki sem helyezhet hitelt, egy bank svájci frankban. Igaz, de a már kihelyezett hitelek magas kamattal dolgoznak és gyarapítják a svájci gazdaságot. Akik hitelt vettek fel frankban, az erős forint idején 2008-ban azt bizonyos feltételekkel tették.

A Bank tartotta magát a szerződésben leírtakhoz, vagyis a pénzt az ügyfél számára folyósította. Ezt az ott vállalt feltételekkel vissza kell fizetni. Ami a hitelesek ellehetetlenülését okozta, az a deviza nem várt felértékelődése. Ebben az ügyletben nem a bank és nem az ügyfél a hibás. Azonban az a kormány, aki felelőtlenül nem figyelte a gazdasági folyamatokat, annak felelőssége megkérdőjelezhető. Ha pedig tudott arról, hogy a pénzpiacon botrány készül és ezt bármilyen személyes haszonszerzés miatt eltitkolta, az nemcsak ennek az ötszázezer embernek a sorsát tette tönkre, hanem az egész országét. Ezt pedig nevezhetném másként is, van rá jogi megnevezés is. Jelenleg Svájc leállította - nemzetközi befolyás hatására - a frank értékének emelkedését. De ezt már nem előszőr teszi és ez a hullámzás bármeddig fenntartható.

Visszamenőlegesen, senkit nem lehet elítélni és nem is szabad - mert az káoszhoz vezetne- egy, az elkövetés idején jogilag nem szabályozott és nem büntethető cselekményért. Ez még a koncepciós pernél is aljasabb lenne. Vagyis amit mostanában szajkóz a média, hogy a FIDESZ visszamenőleg akar elítélni valakit, azért amit meg sem írt törvény alapján, ráadásul bizonyítás nélkül elkövetett, az egyszerűen nem igaz.

De ha bizonyítható, hogy a magyar gazdasági menedzsment tudott arról 2008 márciusában, hogy az Amerikai gazdaság össze fog omlani, és erre nem hívta fel a társadalmi csatornákon az állampolgárok figyelmét az esetleges devizában megejtett és bizonyítható saját zsebre történő spekulációk kivitelezésének reményében, - nos, ez már bűn!

Beküldte cens at 5:42 DU
Javította: csütörtök, augusztus 04, 2011 8:00 DE
Kategória: