« Excusez-moi | Home | A bonviván és a lótúró! »

hétfő, augusztus 01, 2011

Devizában utazunk!

Bolondok hajója – Devizában utazunk!

Ez az ország jogilag vagy túlképzett bolondokból áll, vagy olyan flegmatikus emberkékből, akik kifelé sajnálkoznak, befelé meg röhögnek azon a sok marhán, aki elhiszi, hogy az Európai Unió bizottsága majd Magyar képviselői indítványra elengedi a deviza hitelesek hiteleinek egy részét vagy egészét.

Egyébként, egyesek szerint Orbán Viktornak kötelesége lenne megállítani a frank növekedését és rendezni a hítelesek helyzetét - mivel ezt ígérte! ( Tudod Te a fogorvosnál mennyi mindent megfogad az ember? ) Ugyan, hogyan?

1.) Kifizeti az egészet saját zsebből! Kérdés: miből telt neki?

2.) Kifizeti állami pénzből! Kérdés: az adófizetők pénzéből?

3.) Kifizetteti a bankokkal! Kérdés: normális vagy?

Ámuldozva csodálkoznak azon, hogy a svájci frank értéke lépdel felfelé. Miközben példaként Magyarországon már ki sem helyezhet hitelt, egy bank svájci frankban. Igaz, de a már kihelyezett hitelek magas kamattal dolgoznak és gyarapítják a svájci gazdaságot. Akik hitelt vettek fel frankban, az erős forint idején 2008-ban azt bizonyos feltételekkel tették.

A Bank tartotta magát a szerződésben leírtakhoz, vagyis a pénzt az ügyfél számára folyósította. Ezt az ott vállalt feltételekkel vissza kell fizetni. Ami a hitelesek ellehetetlenülését okozta, az a deviza nem várt felértékelődése. Ebben az ügyletben nem a bank és nem az ügyfél a hibás. Azonban az a kormány, aki felelőtlenül nem figyelte a gazdasági folyamatokat, annak felelőssége megkérdőjelezhető. Ha pedig tudott arról, hogy a pénzpiacon botrány készül és ezt bármilyen személyes haszonszerzés miatt eltitkolta, az nemcsak ennek az ötszázezer embernek a sorsát tette tönkre, hanem az egész országét. Ezt pedig nevezhetném másként is, van rá jogi megnevezés is. Jelenleg Svájc leállította - nemzetközi befolyás hatására - a frank értékének emelkedését. De ezt már nem előszőr teszi és ez a hullámzás bármeddig fenntartható.

Visszamenőlegesen, senkit nem lehet elítélni és nem is szabad - mert az káoszhoz vezetne- egy, az elkövetés idején jogilag nem szabályozott és nem büntethető cselekményért. Ez még a koncepciós pernél is aljasabb lenne. Vagyis amit mostanában szajkóz a média, hogy a FIDESZ visszamenőleg akar elítélni valakit, azért amit meg sem írt törvény alapján, ráadásul bizonyítás nélkül elkövetett, az egyszerűen nem igaz.

De ha bizonyítható, hogy a magyar gazdasági menedzsment tudott arról 2008 márciusában, hogy az Amerikai gazdaság össze fog omlani, és erre nem hívta fel a társadalmi csatornákon az állampolgárok figyelmét az esetleges devizában megejtett és bizonyítható saját zsebre történő spekulációk kivitelezésének reményében, - nos, ez már bűn!

beküldte cens ekkor; 5:42 DU
Javította: csütörtök, augusztus 04, 2011 8:00 DE
Kategória: