Linux-bilux 2 szigorúan kezdőknek ajánlva  ©

Mottó: "A szeg beveréséhez nem kell tudni miből van a kalapács"      

LINUX Desctop

 

Honlap
Bevezető
Ubuntu telepítése
Linux Kezdő
Linux-bilux
Open Suse
Novell Suse
Mandriva Linux
Microsoft News
Windows Vista
Widows Longhorn
Tárcsázó Suse
G-OS egy új LINUX
UBUNTU Linux
Tárcsázó Fedora
Fedora 7
Fedora 7 Tartalmak
Fedora 7 - Internet
Fedora 7 - Beállítás
Fedora 7 Beállítás 2
Apróságok - menük
Letöltés
UHU-Linux emlék kép
Linux linkek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kedves Olvasók!

Az UBUNTU operációs rendszer telepítése:

Töltse le az UBUNTU 7.10 operációs rendszert, lehetőleg DVD formátumban és írja ki NERO vagy más író szoftverrel a letöltött képfájlt ISO. formátumban egy 4,7GB-os DVD. lemezre.

Döntse el, hogy önállóan egy üres merevlemezre, vagy a már gépén működő operációs rendszere mellé kívánja azt telepíteni.

A már felírt UBUNTU telepítő lemezt helyezze a DVD olvasóba és indítsa újra a rendszerét. A Bootolás a lemezről fog megtörténni és megjelenik a nyitóképe az UBUNTU telepítő nyitóképe.

Üsse le az F2 billentyűt, ezáltal a Nyelv választás menüjébe lép. Válassza ki a Magyar nyelvet, és üssön Entert. Ekkor visszatér a nyitóképhez melyet már Magyar nyelven lát.

Választhatja az első pontot az UBUNTU elindítását. Ez esetben a a telepítő elindul és igen rövid időn belül megjelenik az UBUNTU asztala.

Ez a rendszer egy Live változat, mely a DVD-ről működik és csak egy nagyon kevés ideiglenes tárhelyet használ a merevlemezen. A munkáiból itt semmi nem marad meg, mert nem kerül csak ideiglenesen a tárolóra. Vagyis az Ubuntu így nem kerül telepítésre csak ha az asztalon lévő Telepítő ikonra kattintva elindítja és véghez viszi a telepítést!

A rendszer egyből történő telepítéséhez válassza a bootolás kor - a már Magyar nyelv beállítása után - az OEM változatot fejlesztők részére. Itt kimarad a Live szakasz.

A telepítés után az itt leírt módon létesítsen Internet kapcsolatot, vagy ha ért hozzá rendezze be a szoftvertelepítési forrást úgy, hogy a listában szerepeljen a ///d:// meghajtó. (az Internet jobb megoldás a fejlesztések miatt vagyis itt kapunk friss csomagokat!)

Amennyiben lemezt ír, előtte győződjön meg, hogy lemezmeghajtója jól működik e?!

 Ellenőriztesse az adatokat a telepítővel.

Jó hardver és jó szoftver esetén egy nagyszerű 85%-ban Magyar nyelvű operációs rendszer boldog tulajdonosa lehet az OpenOffice és sok egyéb fejlesztő eszköz mint akár az Eclipse program, - valamint hang és videó szoftverek társaságában.

Az új részek - Linux Kezdő - példáihoz, leírásaihoz az UBUNTU Linuxot használjuk, vagyis az ott leírt példák, megoldások lehetnek az UBUNTU azonos szoftvereinek működéséhez.

 

 

   ©

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Email cens
2021.05.24. Cens.hu