Linux-bilux 2 szigorúan kezdőknek ajánlva  ©

Mottó: "A szeg beveréséhez nem kell tudni miből van a kalapács"      

LINUX Desctop

 

Honlap
Bevezető
Ubuntu telepítése
Linux Kezdő
Linux-bilux
Open Suse
Novell Suse
Mandriva Linux
Microsoft News
Windows Vista
Widows Longhorn
Tárcsázó Suse
G-OS egy új LINUX
UBUNTU Linux
Tárcsázó Fedora
Fedora 7
Fedora 7 Tartalmak
Fedora 7 - Internet
Fedora 7 - Beállítás
Fedora 7 Beállítás 2
Apróságok - menük
Letöltés
UHU-Linux emlék kép
Linux linkek

 

 

Dobjuk fel egy kicsit!

 

 

 

 

egy két háttérkép sokat számít

 

 

A "Worldofpadman " egy kiváló játék

 

 

 

 

 

 

Látod ott fönn azt a madarat? A szeme egyre nagyobbra tágul. Mint a miénk is! Csak lesünk mint a moziban!

Nagy az érdeklődés az OpenSuse 10.3 platform után a Novell háza táján, ami nem véletlen. A rendszermag fejlesztése, a rendszer alkotóelemeinek kipróbálása és az új programok bevezetése, ezen a szabad platformon történik, vagyis ez a NOVELL SuSe Linux jövőjének előképe.

Megőrizte régi jellegét, és majdnem minden úgy működne mint az elődökben, de sajnos mégsem így van. Nem gond nélküli ez a rendszer sem, a különbség talán annyi, hogy itt saját magára marad a felhasználó, és nem futhat a NOVELL segítőkész karmaiba.

A rendszer stabil, és igen gyors. A programok teljes fordításban 14 nyelven érhetők el, ide értve a Magyar nyelvet is. Vagyis minden program, alkalmazás Magyarnyelvű utasítás és eszközkészlettel rendelkezik.

A hálózat kezelése közvetlen DSL kapcsolaton vagy ruteren keresztül is egyszerű és gördülékeny.

A program minimális KDE alkalmazás készlettel, és GNOME programcsomaggal települ akkor is, ha a KDE. kiválasztása lett bejelölve telepítéskor. A NOVELL honlapján bemutatott VISTA szerkezetű 3D-s felületkezelés a Compriz hibája miatt nem működik, ami jól lehet a 49$ ért megvett csomagban hibátlanul fut és rengeteg alkalmazás külön megvásárolható.

Árlista

A felületek szépek, és sok Thema tölthető le és alkalmazható. Az OpenOffice 2.2-es változata kifogástalanul működik minden szinten, vagyis a bemutató készítőtől a Web szerkesztőn át a Word és Excelt is beleértve.

Ezután lemezünkről telepítenünk kell mindent, ha többet akarunk. Később ezeket frissíthetjük az Interneten keresztül, ha sikerül berendeznünk a Frissítési forrást a vezérlőpultban. Sajnos ez nem lett túl egyszerű, bár nem igazán érthető, hogy azt a négy szavas http: helyet a NOVELL  miért nem integrálta a rendszerbe, és miért a felhasználóra bízza annak kiderítését. Mellesleg a 3D bekapcsolásához Nvidia kártya esetében külön telepítő forrást kell megadni mert a NOVELL ezt nem frissíti és így nem is kapcsolható be a 3D. Ha azonban sikerül, kiváló eredményt mutat bármelyik játék vagy képkezelő alkalmazás esetén is. Technikai okból ezt kicsit később itt pontosítjuk valós adatokkal..

A grafikai alkalmazások, élen a Gimp programmal -  igen kiválóak.

Aztán már nem is lenne miről írni, ha működne a médialejátszó. De nem működik. Legegyszerűbb telepíteni a VLC playert ami kódekkel*  együtt könnyedén telepíthető.

* dekódoló

A hangkezelés , az Amarok lejátszó 1.4-es változata által kiválóan biztosítja az mp3, vagy ogg fájlok kezelését illetve lejátszását. A Realplayert külön telepíteni kell. A xine lejátszó nem működik, mivel egyes könyvtárakat átneveztek a  programban. Sajnos a rendszermag megváltozott és nem éppen előnyére.

Talán nem sok idő mire ez olyan lesz ismét mint a 10.1-es stabil változat.

Kezdő Linux felhasználóknak vagy laptora inkább a gOS Linuxot ajánlanánk, nem véletlenül.

 

 

 

 

   ©

 

 

 

   

 

 

 

Telepítés indulóképe

 

 

és a folytatás eredménye, a rendszer felállása

 

 

A Konqueror  megújult nyitó oldala

 

 

és a sajátgép böngészése mint fájlkezelő

 

 

a 3D bekapcsolása a SAX2-ben

 

A VLC player

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Email cens
2021.05.24. Cens.hu

  Statikus számláló
counters