« május 2013 | Home | március 2013 »

szombat, április 06, 2013

Mit kérdez a riporter ötpercel az atomháború után?

Sugározhatjuk az adást?

Beküldte cens at 1:05 DU
Kategória:

péntek, április 05, 2013

Koreai krízis

Kim Jong Un - hatalmas fejtörést okoz egyesek körében, hogy Észak Korea vezetője vajon valóban akar harcolni, vagy csak dacos kisgyerekként deklarálni szándékozik népe és ifjú felesége előtt hatalmát.

Hát akinek 5 milliárd Euró a vagyona az azt játszik amit akar. Már ha hagyják neki.

Komolyabban nézve a hadgyakorlatnak nevezett színjátékot , feltételezhető, hogy a közmunkásokat Észak Koreában katonának hívják. Hozzátéve, hogy Un Svájcban tanult majd katonai akadémiát végzett PEN JANBAN igazán érthetetlen, hogy hogyan gondolja a szárazföldi csapást mondjuk Dél Korea ellen. Atomfegyverrel fenyegetőzni az EMKE aluljáróban is lehet bár ott senki sem fog megijedni, ellenben hamarosan kaphat az illető egy háttúlkötős kis köntöst esetleg egy kis szurit is míg megnyugszik.

De Un nem kap semmit csak hülye tanácsokat, és az a sok vén barom még elhiszi, hogy egy csúzli háborúban nyerhet Amerika és a szövetségesei ellen. A látott kép szegényes és sajnálatra méltó. Elemzők - hát a tudás hatalom mert különben "Bakkfitty"! - azt hajtogatják, hogy bevett szokás Korea és az államok között ez a színjáték! Ha ez igaz akkor meg minek? A gond - Ob ama nem Bush. Un nem Il. A koreai hadsereg technikailag nem értékelhető bár itt az ember a fegyver a maga hallatlan elszántságával, bosszúvágyával és kegyetlenségével.

Észak Korea ellen a háborút Amerika már akkor megnyeri, ha bomba helyett csak több millió példány Play Boy magazint ledob az országra zaftos kis képekkel és cikkekkel ale " Koreának Szeretettel! " nevű kampányként kezelt hadjáratában.

Az a rettentő önbizalom mely Kim Jong Un ban fellelhető, már-már rémisztő! Kíváncsi lennék mit tanítottak ennek az emberkének Svájcban. A síelésen túl. Az megmosolyogtató, hogy a sok millió emberke, kiszuperált gépfegyverekkel megindul a lopakodókkal és egyéb eszközökkel szemben. Dejavü érzésem van mikor is Husszein támaszkodott szóban, a nem létező hadseregére.

Hozzáteszem! Egy elkényeztetett buta és dacos, sértődött gyereket könnyű befolyásolni. Vagyis lehet, érdemes őt komolyan venni!?

Beküldte cens at 8:38 DU
Javította: hétfő, április 08, 2013 5:29 DU
Kategória:

A magyar ember mindíg felkészülten szarik be!

Tudod mikor jött a nagy Deviza fordulat, - előtte kúrva jól ment! 138 Ft. volt 1 $. Úgy vettél fel deviza hitelt, hogy szinte biztos voltál abban, hogy még egy kicsit ilyen ütemben javul a forint, és a húsz ezer dollárt kettő millió forinttal visszafizetheted.

Aztán jött a "válság" - ami egy büdös frászt volt válság! Egy jól szervezett banki csalás sorozat omlott össze csupán, csak éppen dollár milliárdokra vetítve. Lett sok bajbajutott devizahitelesünk! Kiderült : ott sincs pénz ahol érzed! De a Magyar banki szakemberek, elemzők és egyéb hancúr Jóskák miért is nem látták ezt a piaci életben? Mert nem értenek ahhoz, amit csinálnak, vagy csak nem mertek olyat feltételezni, amit láttak?

Vagy csak fel voltak készülve a, „Ne szólj szám, nem verik be a pofám!” című, népi szlogenből.

Aztán az akkori Gyurcsány kormány miért is nem szólt a népnek, miért nem akkor élt az állam azzal a hatalmával, hogy ne engedje kivinni a hasznot az egyébként illetéktelen és csalások klasszikus sorozatán keresztül előállított profitot? Mert valaki biztos jól járt! Hát kedveskéim ez csak egy. De azért jól segbe billentette az országot! Aztán itt ez a hű-hó helyzet. Hát igazándiból Magyarországot lehetne úgy is hirdetni, hogy ha egy kis adrenalin emelkedésre vágysz, gyere Magyarországra! Itt már tíz centi hó is olyan káoszhoz vezethet, mint ha tényleg egy HoollyWood -i filmforgatás kellékei lennénk. Persze ha sokat tologatjuk nem megfelelő irányba és senki nem tudja mit akar, lesz ahol 3 méteres lesz a tíz centis hó! És láss csodát! Önfeledten éjszakázhatsz és éhezhetsz a saját kocsidban, az úton és ha nem 180 literes a tank az autó alatt - akkor te nem vagy ugyan benzin csempész de biztos, hogy nem lesz elég benzined amíg elhárítják az akadályt az útból. Aztán jön az értékelés! Önfeledt mell és vállveregetés! Mi mindent megtettünk! - igaz kissé megkésve. Mi mindent előre tudhattunk mert a meteorológiai intézet jelezte, - általánosságokban. Mi fel voltunk, készülve az utakat illetően! – hát, aki tervezte az autópályákat és az átjárhatóságra nem gondolt, az most elgondolkodhatna!

Aztán tudod még hány olyan dolog van ebben a kis országban, ami mögött semmi sincs? Hát ne tudd meg! Gondoljunk csak a légópincékre, ( Óvóhelyek ) a szirénákra, a kiürítésekre, a vegyvédelemre, az azonnali segítségnyújtásra, és még sorolhatnám. Itt mindenki arra játszik, hogy „ Nincs baj amíg nincs baj ” akkor minek feleslegesen védekezni, megszervezni, pénzt költeni előre. Elég ha le van írva. És amiről írás készül az biztos úgy is van! Mint a mesében. Aki nem hiszi, - mondjon le!

Tudod a Tűzoltóságból Katasztrófavédelem lett. Hát ez a legnagyobb katasztrófa. Lehet a Trabantra „56”- os számot festeni, de attól még nem igazán versenyautó. Ja igen a maga kategóriájában, és igazándiból minden az aminek látni akarom. De azért minden kiművelt fővel rendelkezőnek illik tudni, hogy más a bikát megfejni és más a tehenet!

Beküldte cens at 2:24 DU
Javította: péntek, április 05, 2013 3:36 DU
Kategória: