« február 2012 | Home | november 2011 »

szerda, január 25, 2012

Az Unió a Massage meg a José

A barátom alig pár perc telefonon történt beszélgetés után igen csak, a hangján jól érezhetően izgalmi állapotba vágta magát és szinte ziláltan bizonygatta, hogy az én tudásom az a nem tudás legalja és igazándiból, mégis csak akkor jó a dolog, ha nem a saját semmibe sem kerülő – szerény keretek közzé szorított - munkámmal álok elő a web-en, hanem inkább megvásárolom potom pénzért az Ő általa nyújtott szolgáltatást.

Biztos igaza is van. De sajnos erre nekem nem telik. Most. Szerintem –bár félórája leraktuk a telefont, a titkárnőjének még midig pörög, hogy az emberiségből - értsd e tömegen szerény személyemet – kihalt az értelem és mindenki mindent ingyen akar.

A hangjából és a hangsúlyból ítélve, ha így folytatja még akár a szívinfarktusig is eljuthat a ranglétrán. Mert ugye a „Mid van? ” kérdésre a 5. vagy a 6. érettségi találkozón, a házam, kocsim, húszéves feleségem helyett, a mai kor helyes válaszai a következők; lakóparkom, lakókocsim, huszadik éves feleségem, beépített Viagra adagolóm és egy kantál - alumínium pacemakerem is van ami a 130-as pulzust alapból viszi.

Na erre varrjál gombot; „Kedves Öcsém!”

Tehát a barátom súlyos Önmarcangolását halva, kiutaltam neki postán egy Thai Massage jegyet, melyen széljegyzetként feltüntették a „prosztata” megkülönböztető megjegyzést. Remélem, ha legközelebb beszélünk, sokkal nyugodtabb lesz.

Szerintem a kormány az ellenzék képviselőinek kiutalhatna egy ilyen kis „massage” jegyet legalább egy alkalomra, míg rendeződnek a dolgok. Egyébként José Manual Barrozo elnök inkább beszél a Magyar ügyről mintsem arról, hogy a görög – spanyol - olasz „Latte Macchiato” mennyibe is fog kerülni az EU-nak. Úgyhogy egy jegy neki is jár!

Beküldte cens at 2:52 DU
Javította: szerda, január 25, 2012 3:42 DU
Kategória:

csütörtök, január 19, 2012

A Haza fénybe derül!

vagy a Haza, pénzbe kerül! De kinek? Hát nem kell itt aggódni! Van itt pénz! Még a Dubai csajok is ide fognak tépni, Hungrizni egy ici-picit!

Merkel asszony meg, tegye a pénzit ahova akarja. De lehetőleg sok-sok BMW-gyárba Magyarországon! És ajánlom figyelmébe, hogy a Magyar föld elbírja az Audi gyárat is! Sőt! Meg merészelem kockáztatni, hogy a legjobb helye a Mercedes gyártásnak szintén itt van, a kisalföld sík területein ahol is bontás nélkül felépíthetőek lennének ezen üzemek. Munka erőt azonban ottholról kell majd hozni mert a Magyar munkaképes lakosság java az addigra már mind kint dolgozik valahol. De gondoljunk bele. Ezeket a kint dolgozó Magyar embereket ott összegyűjtve, ide - már mint az itt megépített Német üzemekbe, kiküldetésbe helyezve dolgoztatná a Német állam. Ugye mind egy szálig - feltehetően - jól ismeri a Magyar nyelvet. Beszéli és érti is. Nagy előny! Hely ismerettel rendelkezik! Előny! A családját nem akarja kivinni Német országba! Óriási haszon! Mindenkinek! A lakás és étkeztetési hozzájárulás sokkal olcsóbb! És az orvosokra is lehet az elvet alkalmazni ! Hát így kell ezt!

Egy próbát megérne, és biztos nagyon le lennénk kötelezve!

Hát Miniszterünk megvédett bennünket, és mint láthattuk a "sok" vád az maximum 3 db és az sem jelentős. De egy személyes utat meg ért az EU-tanácsterméig. Elvégre ott már Baronzo elnök ÚR, azt hitte velünk olyan sok a gond, hogy egy ejnye-bejnye nem is elég!

A nyíltan és egyenesen megfogalmazott keresztkérdések és válaszok egyértelműen a Magyar kormány politikáját igazolták. Láthattuk az Angol és Francia képviselőket, hogyan kékültek zöldültek a sárga irigységtől Orbán Viktor Magyarország miniszterének válaszai hallatán.

Még egyesek mindig azon rágódnak, és szedik a bogyóikat rendesen, hogy ezeknek, hogy a jó életbe nem kell a lé? Itt valami gyanús!

Akinek ma nem kell a kölcsön, az vagy már elkövette, vagy ezután fogja elkövetni, de Poirot figyel! Te meg figyeld, ez a galuska, hogy csúszik le a világ torkán?

Beküldte cens at 7:52 DU
Javította: csütörtök, január 19, 2012 8:53 DU
Kategória: .

kedd, január 10, 2012

Happy Day!

Hungary!

Boldogság! Magyarnak lenni, boldogság! Rajtunk a világ szeme! Hogy le vagyok értékelve, hogy a forintom lassan egyenlő egy sóhajtással, hogy a BKV. lassan megtanít gyalog járni, hogy nem ott szívhatok, ahol akarok, hanem ahol szívatnak, hogy benzin helyett olcsóbb lesz a wisky, hogy az új Bentlymmel egy balatoni út annyi, mint a repülő jegy Newyorkba, ez mind-mind semmi ahhoz képpest, hogy Magyar vagyok! Én megtudom, fizetni akár a nyolcszáz forintos benzint, az ezer forint/ négyzetméter albérletet, a részletre vett, tizenhat millás szerény munka-autómat a húsz literes fogyasztásával, és fenn tudom tartani a tizenhat gyerekes családi ideálját a Mi Miniszterelnökünknek, négyszeresen, - persze lehet, hogy a két gyereket összekevertem a négy kerékkel – és mind ezt minimálbérből meg a rokkant feleségem mellékjövedelmével kiegészített rokkant nyugdíjából. Hogyan? Hát nyáron a nappalfűtök, télen az emlékekkel. A kocsim Plazmával megy, a hátsó ülésre tettem és az Ecseri remeke. Nem remake, remeke! A nappaliban sem működik, a kocsiban sem. Az ezer négyzetméteres fűtött putrimban lángmentesített szalmából vetett vályogot használtunk, így az alkalmazott olcsó infra fűtés igen kifizetődő. A száz négyzetméteres kádam csaptelepei szándékosan nem aranyból készültek, nehogy az adóhatóság haza vigye. Ezek echte kerámia csaptelepek Missen-i égetett kerámiából, a vízvezeték vízkőmentes aranyból sikeredett. Az udvar hátuljába került a kifutó ahol természetesen nem az asszony futkároz, hanem ha sürgősen haza kell mennem Amerikába, akkor ez a lehetőség is adott. Az asszony alig harminc évvel fiatalabb nálam és csak azért nem nyer meg minden szépségversenyt, mert nem engedem oda. Egyébként jóra való intelligens, illedelmes teremtés,” csókólomot köszön minden elődjének! Hát szörnyű! Szinte elviselhetetlen ez a létminimum! De ha egyszer bekerülök a Parlamentbe!

Beküldte cens at 9:14 DU
Javította: kedd, január 10, 2012 9:36 DU
Kategória:

kedd, január 03, 2012

BUÉK!

BUÉK! BUÉK! De hova Buék? Ha jön a világnak, s vége vagyon, amit a banktól kapsz az egy vagyon!

Már, ha rendesen tartoztál neki e! És ugye ha nem leszel se Te se Ő, akkor a töke mégis csak nálad marad!

Gyerek korom idusán ez a BUÉK úgy is forgott, hogy „boldogulj, ahogy tudsz”. Ezt híták „ÚJ mechanizmusnak” és őseink gőzerővel tettek tönkre mindent, építés címén, amit lehet. Ezek nem”elkúrták”, áh, dehogy! Egyszerűen csak elbaszták! Úgy magyarosan! Ahogy szoktuk! Ezen példán felbuzdulva a mi generációnk meg a rendszerváltást rontotta el!

Már ha beszélhetünk egyáltalán rendszerváltásról. Ma ugyan az a diktatórikus protekcionalizmus – a jó életbe ezt a szót törölték pedig társadalomtudomány politikában jelen volt,- és semmi köze a protekcionizmushoz - ami a külgazdaság politika hatásai ellen védő abszurdum.

Szóval a protekcionalizmus a protekcióra építő társadalmi berendezkedés. Ami ugye sejthetően azt jelenti, hogy „aki közzel ül tűzhöz az melegszik”. Na már most! Ez Japán országban; Klán néven híresűlt el! Nem egy mai találmány. Már az Ősember a barlang előtt is annak a nőnek dobta a mamutcsontot, aki vele hált. Nyílván én is annak adok munkát inkább, akivel tudom, hogy jól kijövünk, mint sem egy ismeretlennek. Ja! Hogy nem is ez a baj hanem a mögöttesen meghúzódó kenőpénzek! Amik kikerülve valahogy az adóz - ÓZ a csodák csodája! – ás rendje alól saját zsebekbe vándorolnak! Hát kérem! Több dolgot tehetünk ez ellen!

1. Megszüntetjük az adót! Az adóból adomány lesz! Egyet neked, kettőt nekem! stb….

2. Megszüntetjük a zsebeket! A zsebkendőből fejkendő lesz! Ide fújhatod!

3. Bevezetjük az eurót és minden marad a régiben!

Egyébként ez is csak a jó magyar prűdségünknek köszönhető állszemérem. A magyar ember azt is tagadja, hogy pucéran született! ÁH,- hogy képzeled! Zsirardiban! Vagy TAKKO-ban!Vagy valami zsibis cuccban! Vagyis ami kellemetlen az nincs, vagy ne legyen, vagy ne beszéljünk róla, a lényeg, hogy ne ismerjük el! Légy a levesben! Na persze ezt már senki sem hagyja szó nélkül, - feltéve, hogy a légy az Ő levesében van! Bezzeg, ha a másikéban, akkor ádáz pillantásokkal figyeli, hogy az „istenit mikor kanalazza már be azt a kis dögöt ez a marha! „

Ilyenek lennénk? Igen sajnos.

De egyszer majd, ha rendes bérek és nem juttatások által mindenki annyi jövedelemhez juthat legálisan a magyar dolgozó társadalom egyre fogyó minden tagja, vegyítve egy kis megbecsüléssel, amennyi a megélhetését az általános jólét szintjén képes tartani, a korrupció biztos visszaesik magától!

Kényszerítő intézkedésekkel ezt megszüntetni, olyan, mint az ötéves Pistikének lefekvés előtt, levetíteni a Belfegor című filmet. Mindenki bánni fogja!

Szóval BUÉK! Boldog Új Évet Kívánok! Eredetileg esztendő vót, de nem lehetet az istennek se ráhúzni az É re az esztendőt így oszt lett év.

Miért nem kívántam előre időbe Boldog Új Évet? Nem a feledékenység az oka! Egyszerűen úgy éreztem, ezt az újévet mintha ellopták volna tőlünk. A régi meg már olyan csepű, hogy szóra sem érdemes. Miniszterelnökünk a dolgok helyes tudatában vázolta Újévi köszöntő beszédében, hogy a remény hal meg utoljára! Hát kedveskéim, reménykedjünk! MIBEN? Hogy; nem lesz újabb gazdasági krach, hogy Magyarország Önerőből is képes lesz termelő, valóságos nem kozmetikázott profitot elő állítani, hogy Magyarország áttudja, ütemeztetni az államadósság visszafizetésének ütemét és az így felszabaduló tőkemaradványt okos befektetések által megtöbbszörözi és a hasznot a gazdaság fellendítésére lokalizálja. Nem a papír piacot és nem a virtuális valóságot, hanem az érinthetőt, a kézzel foghatót kell fejleszteni akkor is ha ez egyeseknek – akik ebből húztak idáig hasznot nyílván nem tetszik. Hasznot csak a valóságos piacon lehet realizálni és csak előállított termékkel. A papírok kamata és az az egyszerű matematikai játték, hogy melyik napszakban vásárolok és adok el részvényt vagy árut attól függően, hogy hogyan változik a forint deviza árfolyam, az jó egy szatócs boltosnak akinek ötszázmilliós árukészlete van, de nem elég egy ország kincstárának a rendbetételéhez. Már ha van ilyen.

Azok a multimilliomosok, akik 1983-1987 között az akkori vezetés beleegyezésével és pénzben nyújtott támogatásával ( a Grósz és a Horn kormány árnyékában) vásároltak ki állami részeket szinte ingyen, magánvagyonként, most kárpótolhatják az államot és ne elvigyék a tőkét az országból, - miközben még adakoznak is nyilvánosan, persze milliárdnyi részben - de kötelesek erkölcsileg mindenkép visszaadni a kölcsönt. Nem a Nemzeti bank tartalékaira kell építeni, hanem az elherdált vagyon darabkáit kell összeszedni! És nem szabad elfelejteni! Politika csak egy fajta van!

Beküldte cens at 2:45 DU
Javította: vasárnap, július 29, 2012 5:25 DE
Kategória: